Home » Administratie » Constantinescu și-a dat demisia!

Constantinescu și-a dat demisia!

de Simona MIHĂILĂ

Actul de demisie a fost citit de primar în fața Consiliului Local Bârlad. În timpul discursului deputatului Adrian Solomon, primarul a izbucnit în plâns. Deși Constantinescu a a invocat motive medicale, deputatul Solomon a susținut că demisia este una de onoare și că acordul de vinovăție pentru conflict de interese, semnat de primar în fața procurorilor, este rezultatul unei legi nedrepte.

titi-demisieConstantin Constantinescu și-a dat demisia din fruntea Bârladului. Marele anunț a fost făcut după exact zece zile de la momentul în care a confirmat în exclusivitate pentru Est News intenția de a demisiona. Surpriza momentului a fost dată nu atât de anunțul în sine, cât de faptul că ex-primarul a izbucnit în plâns.
Constantinescu a dat citire actului de demisie la începutul ședinței Consiliului Local de ieri, într-o atmosferă de liniște absolută, în ciuda faptului că sala era arhiplină: funcționari, șefi de servicii, jurnaliști. Invitatul special al momentului a fost deputatul Adrian Solomon.
Discursul acestuia a fost cel care a ridicat la maximum nivelul de emotivitate în rândul consilierilor PSD, dar mai ales lui Constantinescu. Acesta nu a mai rezistat și a dat frâu liber lacrimilor.
Solomon a calificat cei 11 ani în care orașul a fost condus de Constantinescu drept cei mai înfloritori de după ’89: „A fost cel mai bun primar al Bârladului din perioada post-decembristă. «Decada constantiniană» a fost una plină de realizări. Îl asigurăm că nimic din ceea ce și-a propus nu va fi lăsat în mijlocul drumului, ci vor fi finalizate toate proiectele. Vorbim printre altele de modernizarea străzilor, de demararea și finalizarea lucrărilor de canalizare în Munteni și Podeni, stadionul de rugby, sălile de sport. Toate acestea sunt rodul muncii domnului primar. Atunci când veți tăia panglicile la diferite obiective, trebuie să-l chemați și pe domnia sa”.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xcTfJDv0BhM&w=420&h=315]_
Chiar dacă motivul demisiei invocat de primarul Constantinescu este de ordin medical, deputatul Solomon, care este și finul de cununie al fostului primar, consideră că demisia lui Constantinescu a fost una de onoare: „Domnul Constantinescu este victima unor legi făcute cu fundul și nu cu capul. El nu a greșit cu nimic. A luat o decizie de demnitate. El este un Mircea Diaconu al municipiului Bârlad. Mă voi lupta cu toate armele mele pentru ca imaginea domnului primar să nu fie terfelită. Nu există niciun prejudiciu, nicio faptă care să ducă spre ideea de fraudă, de corupție. Felul în care este definit conflictul de interese de către această lege făcută de Monica Macovei în miez de noapte, nu are nicio logică. Este atât de neclară încât oricine deține o funcție publică se poate trezi la un moment dat vinovat de conflict de interese”.
Declarația lui Solomon, vine, așadar să infirme motivul medical invocat de primar pentru demisia sa. Recent, Constantinescu a semnat în fața procurorilor un acord de recunoaștere a vinovăției pentru faptul că, în calitatea sa de primar, a semnat acte prin care se produce un folos material pentru SC Urban Proiect SA și SC Transmir SRL, cele două firme care au câștigat licitația pentru lucrările de execuție a unor străzi din Bârlad. Conflictul de interese este dat de faptul că aceste două firme, anterior câștigării licitației cu pricina, au avut în trecut relații comerciale cu firma în care Constantin Constantinescu era acționar, respectiv Construcții Consult.
Acordul de vinovăție a fost înaintat spre validare la judecătoria Bârlad, termenul fiind fixat pentru 21 aprilie.

de Simona MIHĂILĂ Actul de demisie a fost citit de primar în fața Consiliului Local Bârlad. În timpul discursului deputatului Adrian Solomon, primarul a izbucnit în plâns. Deși Constantinescu a a invocat motive medicale, deputatul Solomon a susținut că demisia este una de onoare și că acordul de vinovăție pentru conflict de interese, semnat de primar în fața procurorilor, este rezultatul unei legi nedrepte. Constantin Constantinescu și-a dat demisia din fruntea Bârladului. Marele anunț a fost făcut după exact zece zile de la momentul în care a confirmat în exclusivitate pentru Est News intenția de a demisiona. Surpriza momentului a…

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 2 votes)

About Simona Vasile

10 comments

  1. Lacrimi , regrete , remuscari …spectacol pentru fraieri !

  2. DNA a ajuns si la Barlad. Primarul si-a dat demisia pentru ca nu mai putea sa continue. Solomon minte alaturi de toti ceilalta cum ca ar fi altceva si ca a fost o demisie de onoare.

  3. o intrebare pentru domnul ex-primar..imprumutul prin directia pietelor barlad pentru cinematograful 3d si centrul spa pe cati ani e? si in cati ani se va amortiza?

  4. care centru spa? daca se face spa la barlad merita toti banii, dar nu cred

  5. Sechestru pe avere domnilor puscariabili asta va asteapta foarte curind ! Manelistul geluit si-a pus postacii gen Feraru Ciprian (mare liberal pe vremuri) sa faca lobby pentru el =))

  6. platitor de taxe

    Plingea de ciuda Tartanu ca mai avea un mandat de parandarat , plingea ca sunt multe sanse sa se puna sechestru pe agoniseala facuta in 11 ani de jefuire a bugetului , plingea ca nu mai are spatele asigurat si stie ca toti cei care au dat parandarat si spaga cing vor fi anchetati il vor arata cu degetul.Puscaria te asteapta TARTANE 100% !

  7. disqus_ct7gBBHyz1

    Votati PNL!

    • L-au mai votat odata ca fraierii barladenii si au trecut la psd toti consilerii pnl.Fara tradatori , fara penalii pemepisti !

  8. Ce se intimpla cu banii spalati, trimisi la Adrian Pascanu in SUA, in Buffalo (113 Forestview Drive, Amherst, NY 14221, tel: 017165680556).
    Adrian Pascanu a locuit intr-o casuta saracacioasa in Florida (750 Egret Circle, Delray Beach, FL 33444-7651, Tel: 015612792287)pina cind primarul a ajuns primar. Dupa aceea s-a mutat in Buffalo NY, unde a inceput afaceri imobiliare cu banii trimisi de primar. O sa rida „bolnaviorul” de primar de toti si o sa se retraga in Buffalo, sau Florida, intr-o casuta necajita de citeva milioane de dolari.
    Cine v-a suna Interpolul, SRI si FBI sa gasseasca si sa aduca banii barladenilor inapoi? Puteti sa-i mai dati niste sampanie, sufera de inima zglobie mititelul de el. Bravo lui, v-a pacalit pe toti!

  9. Ce se intimpla cu banii spalati, trimisi la Adrian Pascanu in SUA, in Buffalo (113 Forestview Drive, Amherst, NY 14221, tel: 017165680556).
    Adrian Pascanu a locuit intr-o casuta saracacioasa in Florida (750 Egret Circle, Delray Beach, FL 33444-7651, Tel: 015612792287)pina cind primarul a ajuns primar. Dupa aceea s-a mutat in Buffalo NY, unde a inceput afaceri imobiliare cu banii trimisi de primar. O sa rida „bolnaviorul” de primar de toti si o sa se retraga in Buffalo, sau Florida, intr-o casuta necajita de citeva milioane de dolari.
    Cine v-a suna Interpolul, SRI si FBI sa gasseasca si sa aduca banii barladenilor inapoi? Puteti sa-i mai dati niste sampanie, sufera de inima zglobie mititelul de el. Bravo lui, v-a pacalit pe toti!

%d blogeri au apreciat: