Home » World » John Kerry: SUA și Iranul au un obiectiv comun – ofensiva contra grupului terorist Stat Islamic

John Kerry: SUA și Iranul au un obiectiv comun – ofensiva contra grupului terorist Stat Islamic

Statele Unite și Iranul au interesul comun de a lupta împotriva organizației teroriste Stat Islamic în Irak și Siria, a declarat secretarul de Stat american, John Kerry, pe fondul negocierilor dintre marile puteri și Teheran pe tema programului nuclear iranian.

„Statele Unite și Iranul au cel puțin un interes comun – ofensiva contra grupului Stat Islamic, dar nu există activități în cooperare”, a declarat John Kerry, citat de site-ul publicației France Soir.

„Iranul a efectuat operațiuni care ne-au ajutat. Dar nu ne coordonăm cu Iranul, nu colaborăm și nu le-am cerut cooperarea”, a adăugat șeful diplomației americane.

Kerry a admis că Iranul reprezintă un aliat de context în conflictul pe care coaliția internațională coordonată de Statele Unite îl are cu organizația teroristă Stat Islamic, ce ocupă teritorii din Siria, Irak și Libia, unde a proclamat un „califat islamic”.

Statele Unite nu au relații diplomatice cu Iranul de 35 de ani.

Militari iranieni au fost trimiși în Irak, la solicitarea Guvernului de la Bagdad, pentru a oferi consultanță în ofensiva irakiană contra organizației teroriste Stat Islamic.

Iranul și marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Rusia, China, Franța și Germania) poartă negocieri pe tema controversatului program nuclear al regimului islamist de la Teheran. Occidentul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Teheranul respinge acuzațiile.

Sursa: mediafax.ro

Statele Unite și Iranul au interesul comun de a lupta împotriva organizației teroriste Stat Islamic în Irak și Siria, a declarat secretarul de Stat american, John Kerry, pe fondul negocierilor dintre marile puteri și Teheran pe tema programului nuclear iranian. "Statele Unite și Iranul au cel puțin un interes comun - ofensiva contra grupului Stat Islamic, dar nu există activități în cooperare", a declarat John Kerry, citat de site-ul publicației France Soir. "Iranul a efectuat operațiuni care ne-au ajutat. Dar nu ne coordonăm cu Iranul, nu colaborăm și nu le-am cerut cooperarea", a adăugat șeful diplomației americane. Kerry a admis…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: