Home » Justitie » Traficant de etnobotanice, condamnat cu suspendare

Traficant de etnobotanice, condamnat cu suspendare

de Marian MOCANU

Curtea de Apel Iași a admis apelul formulat de procurorii DIICOT în legătură cu Octavian Radu, bârlădeanul traficant de droguri, cu toate acestea menținând pedeapsa dată de judecătorii Tribunalului Vaslui, de opt luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Pentru că a dat declarații complete în fața procurorilor, care au cuprins inclusiv filiera spaniolă prin care își procurau drogurile, semnând în acest sens și un acord de recunoaștere a faptelor, Octavian Radu a scăpat cu o condamnare de doar opt luni cu suspendarea executării pedepsei.

Împotriva acestei sentințe, procurorii DIICOT au făcut apel, judecătorii Curții de Apel Iași chiar dacă au admis cererea procurorilor, au considerat ca fiind justă sentința dată de judecătorii vasluieni, menținând practic pedeapsa de opt luni de închisoare cu executarea pedepsei.

Trimis în judecată în luna octombrie a anului trecut pentru infracțiunile de efectuare de operațiuni fără drept de substanțe cu efect psihoactiv și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, împreună cu prietena sa Ioana Irina Manea. Aceasta era cea care comanda telefonic, de la un dealer din Galați, substanțele etnobotanice, tot ea fiind cea care se deplasa pentru a procura drogurile, care, ulterior, erau destinate fie consumului propriu, fie vândute, cu ajutorul lui Octavian Radu, în diverse baruri sau cluburi din municipiul Bârlad. Complicea dealerului de substanțe etnobotanice, Ioana Irina Manea, a fost condamnată la rândul ei la aceeași pedeapsă, de opt luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, dat fiind că și aceasta dat declarații complete anchetatorilor, semnând în acest sens un acord de recunoaștere a vinovăției.

Cei doi tineri erau elevi la Liceul Alexandru Ioan Cuza din Bârlad, o parte din cei care cumpărau subsatnțe etnobotanice de la ei fiindu-le colegi.

de Marian MOCANU Curtea de Apel Iași a admis apelul formulat de procurorii DIICOT în legătură cu Octavian Radu, bârlădeanul traficant de droguri, cu toate acestea menținând pedeapsa dată de judecătorii Tribunalului Vaslui, de opt luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Pentru că a dat declarații complete în fața procurorilor, care au cuprins inclusiv filiera spaniolă prin care își procurau drogurile, semnând în acest sens și un acord de recunoaștere a faptelor, Octavian Radu a scăpat cu o condamnare de doar opt luni cu suspendarea executării pedepsei. Împotriva acestei sentințe, procurorii DIICOT au făcut apel, judecătorii Curții de Apel…

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

3 comments

  1. LeoniDaS CucosROSU

    Mancaia-ti mazga lu GEAAA :))) =)))

  2. Cucos&Lupu VS LegaleBarlad

    Barladul n-o sa moara . Cucos si Lupu au inceput sa ia martori la interogat , vor sa dea jos legala de la BD . a murti 8 , a murit tot orasu . FORTA GEAAA !

  3. Asa merita pisatu asta mic. Poate le vine mintea la cap si celorlalti. Copii prajiti !!

%d blogeri au apreciat: