Sprijin pentru integrarea pe piața muncii
de Roxana NĂSTASĂ
Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR), a lansat ieri, la Vaslui, în calitate de beneficiar, programul ”Dezvoltarea serviciilor sociale ca structuri de economie socială în regiunile Nord-Est și Sud-Est”. Prin acesta se urmărește dezvoltarea abilităților, competențelor și capacităților a 58 de persoane din grupul țintă (femei aflate în situații de risc) în vederea integrării pe piața muncii, precum și crearea a 29 de locuri de muncă la nivel regional pentru ele. Prin locurile de muncă ce urmează a fi create se urmărește dezvoltarea și promovarea unor servicii sociale generatoare de venit.
”Scopul real al proiectului este de a facilita accesul pe piața muncii pentru grupurile vulnerabile, cum sunt persoanele excluse social până acum, sau pe cele expuse acestui risc. Promovând conceptul de economie socială în rândul acestora și construind locuri de muncă la nivel regional și local, precum și consolidând competențele cu ajutorul unor programe integrate de formare vom ajuta concret zeci de persoane, în special femei aflate în situații de risc”, a declarat Cristian Roșu, secretar al Biroului executiv al CNASR, cu ocazia evenimentului de lansare. În acest scop, vor fi dezvoltate șase structuri de economie socială, dintre care cel puțin patru în mediul rural.
Prezent la eveniment, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, Ionel Armeanu Ștefănică și-a manifestat și el încântarea cu privire la proiect: „Este un proiect pe care îl așteptăm de câțiva ani și ne bucurăm că în sfârșit a venit lansarea lui”.
Proiectul este implementat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România împreună cu Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale și Fundația SERA România și se derulează pe o perioadă de 12 luni.