Home » Invatamant » Calendarul olimpiadelor naționale

Calendarul olimpiadelor naționale

de Roxana NĂSTASĂ

Ministerul Educației a definitivat calendarul olimpiadelor naționale și internaționale, care se vor desfășura în special în „Săptamâna Altfel” 6 – 12 aprilie, dar și în lunile mai – iunie.

Astfel, potrivit calendarului, Olimpiada Naționala de Limbă, Comunicare și Literatură Română – gimnaziu va avea loc între 6 și 10 aprilie, la Brăila, iar Internaționala, între 2 și 6 septembrie, la Constanța, iar pe liceu, Naționala se va desfășura la Târgu Mureș (6 – 11 aprilie),  iar Internaționala, în aceeași perioadă, tot la Constanța. Olimpiada de limbi clasice, clasele a VIII-a – a XII-a, va avea loc la Pitești (3 -8 aprilie) – naționala și  internaționala la Arpino, Venosa în Italia (aprilie – mai). Olimpiadele Naționale de Limba Franceză și de Limbi Romanice vor fi la Baia Mare (6-10 aprilie), Naționala de Limba Engleză, la Brașov, în aceeași perioadă, cea de Limba Germană se va organiza la Focșani, între 20 și 26 aprilie, iar Olimpiada disciplinelor socio-umane se va desfășura la Mangalia, între 6 și 10 aprilie.

Olimpiada națională de Matematică, anul acesta, va avea loc la București, între 6 și 9 aprilie, iar cea de Fizică, la Vaslui, între 4 si 8 aprilie. Elevii calificați la ambele discipline, vor trebui să aleagă una din cele două întrucât se suprapun.

Naționala de Informatică va fi la Târgoviște (3-8 aprilie) pentru liceeni, iar pentru cei de gimnaziu la Brăila (15-19 aprilie), iar cea de Tehnologie a Informației, la Buzău (14 – 17 mai). Olimpiada de Astronomie și Astrofizică, faza națională, va fi organizată la Buzău, 16 -19 aprilie, iar faza națională a olimpiadei „Științele Pământului” la Brașov (15 -19 aprilie). Olimpiada Națională de Chimie va fi la Galați (5 -11 aprilie), cea de Biologie, între 5 și 10 aprilie la Târgu Mureș, cea de Istorie, la Oradea, între 6 și 10 aprilie, iar naționala de Religie (cultul ortodox) va fi între 6 și 10 aprilie, la Pitești.

Totodată, sunt concursuri școlare organizate de Ministerul Educației, atât pentru învățământul primar, cât și pentru cel gimnazial și liceal, la care participările sunt gratuite. Cele mai cunoscute sunt „Ionel Teodoranu” (gimnaziu), la care faza națională se va desfășura la Iași, în luna mai, Concursul Național de matematică – fizică „Vrânceanu – Procopiu” (21 – 23 noiembrie, la Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău), sau Concursul Național de chimie pentru clasa a VII-a „Raluca Ripan” (11 – 14 iunie, Constanța).

de Roxana NĂSTASĂ Ministerul Educației a definitivat calendarul olimpiadelor naționale și internaționale, care se vor desfășura în special în „Săptamâna Altfel” 6 - 12 aprilie, dar și în lunile mai – iunie. Astfel, potrivit calendarului, Olimpiada Naționala de Limbă, Comunicare și Literatură Română – gimnaziu va avea loc între 6 și 10 aprilie, la Brăila, iar Internaționala, între 2 și 6 septembrie, la Constanța, iar pe liceu, Naționala se va desfășura la Târgu Mureș (6 – 11 aprilie),  iar Internaționala, în aceeași perioadă, tot la Constanța. Olimpiada de limbi clasice, clasele a VIII-a – a XII-a, va avea loc la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile