Home » Social » Noi probleme pentru firmele lui Porumboiu

Noi probleme pentru firmele lui Porumboiu

de Marian MOCANU

Licitațiile organizate de Agenția Națională a Finanțelor Publice (ANAF) pentru vânzarea unor proprietăți aparținând SC Comcereal SA și Racova SA, au fost amânate, din cauza unor contestații în instanță. La Judecătoria Vaslui, au fost înregistrate niște dosare de către creditori, printre debitori aflându-se Adrian și Viorica Porumboiu, în calitate de garanți ai datoriilor.

Mai multe bunuri imobile, printre care popasul de la Dobrina și restaurantul Brodoc, în valoare de aproape 15 milioane de lei, aparținând firmelor Comcereal SA și Racova SA urmau să fie scoase la licitație pentru o datorie a firmei de pază Comguard SA, licitație amânată pentru 23 aprilie. De asmenea, mai multe proprietăți puse garanție de alte două firme din grup, Comcereal SA și Racova SA, ar fi trebuit scoase la licitație pe 26 martie. Licitațiile s-au amânat pentru că grupul de firme a formulat în instanță, la Judecătoria Vaslui, contestații cu privire la deciziile de impunere. Este mai mult un artificiu legal de amânare a vânzării bunurilor, până la soluționarea contestațiilor, fiind posibil ca între timp omul de afaceri să achite debitele.

Totodată, alți creditori, printre care CEC Bank, dar și SC Limagrain Central Europe SE Sucursala Otopeni, ori SC BASF SRL au depus, la aceeași instanță, plângeri împotriva Comcereal sau Mopan SA pentru recuperarea unor datorii. O parte din aceste plângeri s-au soldat deja cu admiterea cererilor de investire cu formulă executorie, ori de propriri asupra bunurilor, în contul unor datorii. În cazul plângerilor depuse de CEC Bank, având ca obiect investirea cu formulă executorie pentru recuperarea unor credite luate de Comcereal, Racova SA, R-Agro Fălciu, Agrocomplex SA Bârlad și Mopan SA, pe lângă cele aceste societăți sunt părți în cauză atât Adrian și Viorica Porumboiu, dar și managerii Ghiorghe Chiriac și Eugen Cain, în calitate de debitori avaliști, respectiv garanți ai creditelor luate.

În ceea ce privește vânzarea proprietăților Comcereal în contul datoriilor acumulate la bugetul de stat de o altă societate din grupul de firme, Comprest SA, primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 20 aprilie.

de Marian MOCANU Licitațiile organizate de Agenția Națională a Finanțelor Publice (ANAF) pentru vânzarea unor proprietăți aparținând SC Comcereal SA și Racova SA, au fost amânate, din cauza unor contestații în instanță. La Judecătoria Vaslui, au fost înregistrate niște dosare de către creditori, printre debitori aflându-se Adrian și Viorica Porumboiu, în calitate de garanți ai datoriilor. Mai multe bunuri imobile, printre care popasul de la Dobrina și restaurantul Brodoc, în valoare de aproape 15 milioane de lei, aparținând firmelor Comcereal SA și Racova SA urmau să fie scoase la licitație pentru o datorie a firmei de pază Comguard SA, licitație…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile