Home » Justitie » Un criminal vrea să fie judecat în libertate

Un criminal vrea să fie judecat în libertate

de Marian MOCANU

Mircea Gheorghe Crăciun, acuzat de crimă după ce i-a tăiat gâtul fratelui concubinei sale, a intrat din nou după gratii. El s-a bucurat de libertate câteva zile, grație unei decizii a judecătorilor vasluieni, însă procurorii au reușit din nou reținerea sa în arest după ce s-au adresat Curții de Apel Iași.

Lui Mircea-Gheorghe Crăciun, în vârstă de 36 de ani, din comuna Zorleni i-a fost înlocuirea măsura de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu, prin decizia judecătorilor Tribunalului Vaslui. Decizia a fost contestată de procurori, care au considerat că fapta este prea gravă pentru ca autorul să fie judecat în stare de arest la domiciliu. Magistrații de la Curtea de Apel Iași au admis acest lucru, prin sentința pronunțată pe data de 25 martie.

Crăciun, care a mai stat după gratii patru ani, tot pentru săvârșirea unor infracțiuni cu violență, a formulat o nouă cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive, cerere a prinit un nou termen de judecată, pentru vineri, 3 aprilie. Amânarea cauzei s-a datorat lipsei dosarului de fond, care este încă la Curtea de Apel Iași.

Mircea-Gheorghe Crăciun, în vârstă de 36 de ani, din comuna Zorleni, a fost arestat pentru comiterea infracțiunii de omor, fiind acuzat că, în noaptea de Revelion, i-a tăiat gâtul fratelui femeii cu care trăia în concubinaj în locuința acesteia din urmă, din localitatea Ulea, comuna Bogdănești. Totul a pornit de la o glumă ca între îndrăgostiți făcută de Crăciun pe seama iubitei sale. Însă ei, Marin Boțu, fiind deranjat de aluzie, l-a atacat cu un cuțit. Crăciun i-a smuls cuțitul din mână și l-a întors spre victimă, retezându-i beregata fără a sta pe gânduri.

La sosirea echipajului de ambulanță, victima era deja decedată, prezentând o plagă tăiată latero-cervicală.

Mircea-Gheorghe Crăciun are antecedente penale pentru infracțiuni cu violență, fiind condamnat, la sfârșitul anului 2004, la șapte ani de închisoare. El a fost eliberat din închisoare în ianuarie 2008, pentru bună purtare.

Pentru infracțiunea de omor, riscă acum o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 10 și 20 de ani. Cu toate acestea, individul dorește să se bucure în continuare de libertate, făcând mai multe cereri pentru a scăpa de arestul preventiv.

de Marian MOCANU Mircea Gheorghe Crăciun, acuzat de crimă după ce i-a tăiat gâtul fratelui concubinei sale, a intrat din nou după gratii. El s-a bucurat de libertate câteva zile, grație unei decizii a judecătorilor vasluieni, însă procurorii au reușit din nou reținerea sa în arest după ce s-au adresat Curții de Apel Iași. Lui Mircea-Gheorghe Crăciun, în vârstă de 36 de ani, din comuna Zorleni i-a fost înlocuirea măsura de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu, prin decizia judecătorilor Tribunalului Vaslui. Decizia a fost contestată de procurori, care au considerat că fapta este prea gravă pentru ca…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: