Home » Administratie » Scăpați de deșeurile electrocasnice și câștigați!

Scăpați de deșeurile electrocasnice și câștigați!

Sâmbătă, între orele 9 și 16, va avea loc o nouă acțiune de colectare a deșeurilor electrocasnice. Actiunea se desfășoară în cadrul unui program derulat de Primăria Bârlad, în colaborare cu Asociația Română de Reciclare ROREC.

„Atât populația cât și instituțiile au fost informate prin intermediul afișelor despre acțiunea de colectare de pe 4 aprilie. În oraș sunt amenajate patru puncte de colectare. Unul se află pe esplanada de la intrarea în Piața <<Sf. Ilie>>, altul la Piața Mică, un al treilea în spatele fostului Interex, și al patrulea, în zona morii de la Confecții. În paralel cu această colectare se va desfășura și colectarea direct de la domiciliu, pe bază apelului telefonic, la numerele 0800044800 și 0731263598. O mașină va veni la adresa indicată și va ridica din fața porții casei sau a blocului deșeurile depozitate”, ne-a declarat Olga Ungureanu, șefa Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.
Fiecare cetățean care va depozita deșeuri voluminoase, gen mașini de spălat sau frigidere, va primi un bon valoric de 40 de lei cu care va putea face cumpărături de la supermarket. De asemenea, fiecare participant la activitatea de colectare a acestor deșeuri va primi un talon de tombolă. Tombola se va organiza sâmbătă, la ora 17, în sala de ședințe a Primăriei. Sunt puse în joc zece premii atractive, din partea ROREC: trei fiare de călcat, trei mixere, trei blendere și un aspirator cu acumulator. Cei mai norocoși vor câștiga aceste obiecte prin tragere la sorți, iar luni, 6 aprilie, vor intra în posesia lor venind la Primărie, la camera 14.
„Anul trecut nu s-a organizat o astfel de acțiune, s-a mers pe apelarea telverde. Din păcate, populația nu este prea receptivă la acest mod de colectare, așa că am reluat colaborarea cu primăria din Bârlad, optând pentru colectare și tombolă”, a declarat Emilian Ghiga, reprezentantul ROREC.
Anul trecut, la Bârlad s-au strâns peste 1,4 tone de deșeuri electrice și electronice, iar acum doi ani, 3,3 tone. Anul acesta, organizatorii se bazează și pe aportul instituțiilor. Deja s-au primit semnale pozitive de la Spitalul „Elena Beldiman”, Aquavas, școli și unele cabinete medicale. (Mihaela NICULESCU)

Sâmbătă, între orele 9 și 16, va avea loc o nouă acțiune de colectare a deșeurilor electrocasnice. Actiunea se desfășoară în cadrul unui program derulat de Primăria Bârlad, în colaborare cu Asociația Română de Reciclare ROREC. „Atât populația cât și instituțiile au fost informate prin intermediul afișelor despre acțiunea de colectare de pe 4 aprilie. În oraș sunt amenajate patru puncte de colectare. Unul se află pe esplanada de la intrarea în Piața &lt;&lt;Sf. Ilie&gt;&gt;, altul la Piața Mică, un al treilea în spatele fostului Interex, și al patrulea, în zona morii de la Confecții. În paralel cu această colectare&hellip;

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: