Home » Social » A scăzut numărul de accidente rutiere

A scăzut numărul de accidente rutiere

de Marian MOCANU

În primele trei luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu aproape o treime. De asemenea, numărul persoanelor decedate în urma unor evenimente rutiere a scăzut la jumătate. Respectarea regulilor de circulație și conducerea preventivă a autovehiculelor sunt principalele modalități de scădere a riscului de producere a evenimentelor rutiere.

Conform unui raport prezentat de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, în primele trei luni ale acestui an numărul evenimentelor rutiere a scăzut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. De la începutul acestui an, pe drumurile județului Vaslui au fost înregistrate un număr de 56 de accidente rutiere, cu 24 mai puține decât în perioada similară a anului trecut. Principalele cauze ale producerii accidentelor de circulație au fost abaterile comise de pietoni, neacordarea de prioritate, viteza neregulamentară sau neadaptată la condițiile de drum și abaterile comise de conducătorii vehiculelor cu tracțiune animală. Astfel, 16 accidente de circulație s-au produs din cauza nerespectării normelor rutiere de către pietoni care au circulat pe partea carosabilă sau au traversat drumul în mod neregulamentar. În urma acestor accidente, două persoane au decedat, șase persoane au fost rănite grav, alte opt suferind răni sau leziuni ușoare.

Alte zece accidente de circulație au fost cauzate de conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor. În urma acestor accidente, două persoane au fost rănite grav și ale zece ușor. Un alt factor care a dus la producerea de accidente rutiere a fost viteza neadaptată la condițiile de drum sau neregulamentară. Viteza excesivă a dus la producerea a opt accidente rutiere, având ca efect decesul a două persoane decedate, și rănirea gravă a altor șapte, șase persoane fiind rănite ușor.

A patra cauză importantă o reprezintă abaterile comise de căruțași, atât pe drumurile județene ori comunale, cât și pe cele naționale. Nerespectarea celor mai elementare reguli de circulație de către conducătorii vehiculelor cu tracțiune animală au dus la producerea a opt accidente, soldate cu o persoană decedată, două rănite grav și alte șapte persoane rănite ușor.

„Îmbucurător este faptul că, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2014, în primele trei luni ale acestui an numărul persoanelor decedate ca urmare a producerii de accidente rutiere s-a redus semnificativ – de la 12 persoane decedate anul trecut, la șase în acest an. Alte consecințe ale accidentelor rutiere au fost 22 persoane rănite grav, aceeași situație ca în anul 2014 și 43 persoane rănite ușor, cu 23 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat comisar Mihaela Ștraub, purtătoruld e cuvânt al IPJ Vaslui.

de Marian MOCANU În primele trei luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu aproape o treime. De asemenea, numărul persoanelor decedate în urma unor evenimente rutiere a scăzut la jumătate. Respectarea regulilor de circulație și conducerea preventivă a autovehiculelor sunt principalele modalități de scădere a riscului de producere a evenimentelor rutiere. Conform unui raport prezentat de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, în primele trei luni ale acestui an numărul evenimentelor rutiere a scăzut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. De la începutul acestui an, pe drumurile județului Vaslui au fost înregistrate un număr de 56 de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile