Home » Invatamant » Totul pregătit pentru Olimpiada Națională de Fizică de la Vaslui

Totul pregătit pentru Olimpiada Națională de Fizică de la Vaslui

de Roxana NĂSTASĂ

Anul acesta, orașul nostru are onoarea de a fi gazda Olimpiadei Naționale de Fizică, ediția 51, eveniment ce va avea loc în perioada 5-10 aprilie.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, au fost prezentate toate detaliile legate de acest eveniment deosebit. La conferință, au vorbit despre olimpiadă Gabriela Plăcintă, inspector școlar general la ISJ Vaslui, Sebastian Popescu, președintele Comisiei Olimpiadei Naționale de Fizică și prof. conf. dr. la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Alexandru Ionan Cuza” din Iași, Irina Dumitrașcu, inspector școlar de fizică la ISJ Vaslui și Cristinel Popa, director la Casa Corpului Didactic.

„Mă bucur că sunt astăzi (n.r. ieri) la Vaslui, într-un loc în care performanța în domeniul fizicii este la ea acasă. Ideea de a organiza Olimpiada Națională de Fizică la Vaslui a fost lansată în urmă cu doi ani, de doi profesori din județul Vaslui și este un act de curaj, un pas important care necesită resurse considerabile. Sperăm că evenimentul va fi la nivelul așteptărilor participanților. Le urăm succes tuturor pentru că merită. Elevii merită tot ce e mai bun pentru că sunt cei mai buni din țară la fizică”, a declarat Sebastian Popescu.

Șefa educației din județ, Gabriela Plăcintă, și-a manifestat și ea încântarea cu privire la organziarea acestei olimpiade naționale la noi în oraș și cu privire la rezulatele deosebite obținute de elevii vasluieni la olimpaidele naționale.

„Pe fiecare județ, la olimpiadele naționale, sunt 190-200 de elevi. Anul acesta, noi avem însă 207 elevi, ceea ce înseamnă că anul trecut au fost rezultate foarte bune la fazele naționale ale olimpiadelor pentru că, numărul olimpicilor depinde de rezultatele obținute în anul precedent”, a declarat Gabriela Plăcintă.

Așadar, cei 526 de elevi înscriși la Olimpiada națională de Fizică, împreună cu 110 profesori de fizică vor veni la noi în oraș să se confrunte pentru a obține cele mai bune rezultate la disciplina lui Newton și să reprezinte mai departe țara la etapa Internațională ce se va desfășura pe tărâmul Indiei.

Evenimentul de deschidere va avea loc mâine, la ora 16, la Casa de Cultură. Duminică va avea loc proba practică ce se va desfășura în patru locații, în patru unități șolare implicate, anume: Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui, Grupul Școlar Industrial „Ion Mincu” Vaslui și Școala nr. 3 „Constantin Parfene”.

Proba teoretică se va desfășura pe 6 aprilie, în doar două locații, pentru liceeni la Liceul „Ștefan Procopiu” și pentru elevii de gimnaziu la Grupul Școlar Industrial „Ion Mincu” Vaslui. După desfășurarea probelor, elevii pot merge în vizită la Iași la Facultatea de Fizică sau la Observatorul Astronomic din Bârlad. De asemena, la final, urmașii lui Newton vor beneficia și de o petrecere de neuitat organizată special pentru ei.

de Roxana NĂSTASĂ Anul acesta, orașul nostru are onoarea de a fi gazda Olimpiadei Naționale de Fizică, ediția 51, eveniment ce va avea loc în perioada 5-10 aprilie. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, au fost prezentate toate detaliile legate de acest eveniment deosebit. La conferință, au vorbit despre olimpiadă Gabriela Plăcintă, inspector școlar general la ISJ Vaslui, Sebastian Popescu, președintele Comisiei Olimpiadei Naționale de Fizică și prof. conf. dr. la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Alexandru Ionan Cuza” din Iași, Irina Dumitrașcu, inspector școlar de fizică la ISJ Vaslui și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: