Home » Social » Au strâns într-o zi cât într-un an

Au strâns într-o zi cât într-un an

de Mihaela NICULESCU

Campania de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) organizată la sfârșitul săptămânii trecute, la Bârlad, a fost un succes. Dacă altă dată, într-un an se colectau trei tone de astfel de deșeuri, sâmbătă s-au colectat 3,5 tone.

„Ne bucurăm că atât populația cât și instituțiile bârlădene au înțeles importanța colectării DEEE, și că au participat la această campanie. Este a cincea acțiune de colectare pe care primăria a organizat-o în parteneriat cu Asociația Națională de Reciclare ROREC, și dorim ca, în rorec-deseuri1toamnă, să mai derulăm împreună o șasea astfel de campanie.”, a declarat Olga Ungureanu, șefa Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă, din cadrul Primăriei Bârlad.
Au fost amenajate patru puncte de colectare, dar cele mai mari cantități de DEEE s-au strâns la punctul de colectare din zona Bulevardului  Epureanu. Populația a solicitat în număr mare, prin apel telefonic, prezența mașinilor ROREC, pentru ridicarea de la domiciliu a obiectelor electrocasnice de dimensiuni mari. De la populație s-au colectat două tone de DEEE, iar instituțiile bârlădene s-au debarasat de 1,5 tone de astfel de deșeuri. Deșeurile au fost depozitate pentru câteva ore în zona serelor primăriei, de unde au fost preluate și transportate la o firmă de reciclare din București.
ROREC a oferit si  premii în cadrul unei tombole. Prin tragere la sorți, nouă bârlădeni și o persoană din Berezeni au câștigat trei fiare de călcat, trei mixere, trei blendere manuale și un aspirator cu acumulator.
Câștigătorii vor fi anunțați astăzi pentru a veni să-și ridice premiile de la sediul Primariei Barlad. Va vom tine la curent cu numele lor.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

de Mihaela NICULESCU Campania de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) organizată la sfârșitul săptămânii trecute, la Bârlad, a fost un succes. Dacă altă dată, într-un an se colectau trei tone de astfel de deșeuri, sâmbătă s-au colectat 3,5 tone. „Ne bucurăm că atât populația cât și instituțiile bârlădene au înțeles importanța colectării DEEE, și că au participat la această campanie. Este a cincea acțiune de colectare pe care primăria a organizat-o în parteneriat cu Asociația Națională de Reciclare ROREC, și dorim ca, în toamnă, să mai derulăm împreună o șasea astfel de campanie.”, a declarat Olga Ungureanu, șefa…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

One comment

  1. Despre copiii minunati care s-au oferit voluntari si au renuntat la sambata lor libera pentru a sprijini Asociatia RoRec si primaria, nu se spune nimic? Pacat… ar trebui si ei promovati pentru ca reprezinta un exemplu pentru tinerii de varsta lor.

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura