Home » Sport » Debut cu victorie!

Debut cu victorie!

de Răzvan CĂLIN

RC Bârlad s-a impus cu 17 – 11 în fața celor de la Poli Iași, în primul meci din actuala ediție a campionatului Diviziei Naționale de Seniori.

Sâmbătă, echipa de rugby RC Bârlad a debutat cu o victorie în noua ediție a Campionatului Diviziei Naționale de Seniori, reușind să se impună cu scorul de 17 – 11 în fața aceluiași adversar pe care l-a întâlnit în finala de anul trecut, respectiv CS Politehnica Iași. Chiar dacă a fost primul meci din actualul sezon competițional, asta nu înseamnă că nu a fost lipsit de miză. Să nu uităm că vorbim de eternul derby moldav (rivalitatea dintre cele două echipe transformândul într-un clasic al rugbiului din această zonă a țării), iar la aceasta se adaugă faptul că bârlădenii trebuie să-și respecte blazonul de campioană en-titre (titlu pe care l-au obținut după ce în finala de anul trecut i-au bătut tot pe ieșeni cu scorul de 25 – 24)!

rc_iasiTotuși, meciul nu a început prea bine pentru bârlădeni, chiar dacă în primele minute au reușit să marcheze trei puncte printr-o lovitură de pedeapsă. De altfel, cam toată prima parte a meciului s-a derulat sub semnul unui „război de uzură” între cele două tabere. Aproape de pauză, oaspeții au reușit să egaleze, tot în urma unei lovituri de pedepsă.

În cea de a doua parte, meciul a fost și mai viu disputat. Plai i-a adus pe ieșeni în avantaj, dar cîteva minute mai târziu bârlădeanul Andrei a reușit să înscrie primul eseu al partidei și, astfel, scorul a devenit 8 – 6 pentru RC Bârlad în minutul 50.  Tensiunile dintre cele două echipe au escaladat în momentul în care a apărut o altercație între Curcan (de la RC Bârlad) și Pâslaru (de la Poli Iași). Amândoi au fost sancționați de central: bârlădeanul a primit galben,în timp ce jucătorul oaspeților a văzut roșu direct. Apoi, ieșenii au punctat printr-un eseu marcat de Călugăreanu. Finalul meciului a fost unul dramatic, în ultimele trei minute reușind să îsncrie prin două lovituri de pedeapsă marcate de Ibănescu. Astfel, meciul s-a încheiat cu scorul final 17 – 11 în favoarea RC Bârlad.

„Aș putea spune că jocul a decurs cum m-am așteptat. Noi am reușit să ne dominăm adversarii pe linia de trei sferturi. Marginea noastră a funcționat mai bine decât a lor, așa încât am reușit să ne impunem în cele din urmă”, ne-a declarat Ioan Harnagea, antrenorul RC Bârlad.

De cealaltă parte, Iulian Iftenie, antrenorul ieșenilor, a reclamat arbitrajul brigăzii de la acest meci, în frunte cu centralul Victor Ioniță: „Nu am mai întâlnit un așa arbitraj în toată cariera mea. Îi recomand (centralului Ioniță, n.r.) public să se lase de arbitraj. Pur și simplu și-a bătut joc de arbitraj!”

de Răzvan CĂLIN RC Bârlad s-a impus cu 17 - 11 în fața celor de la Poli Iași, în primul meci din actuala ediție a campionatului Diviziei Naționale de Seniori. Sâmbătă, echipa de rugby RC Bârlad a debutat cu o victorie în noua ediție a Campionatului Diviziei Naționale de Seniori, reușind să se impună cu scorul de 17 - 11 în fața aceluiași adversar pe care l-a întâlnit în finala de anul trecut, respectiv CS Politehnica Iași. Chiar dacă a fost primul meci din actualul sezon competițional, asta nu înseamnă că nu a fost lipsit de miză. Să nu uităm…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: