Home » Justitie » Vehicule cu acte false descoperite la Albița

Vehicule cu acte false descoperite la Albița

de Marian MOCANU

Într-o singură zi, doi moldoveni au fost depistați de polițiștii de frontieră conducând autovehicule folosindu-se de acte false. Ambilor li s-a întocmit dosare penal

 În ziua de 2 aprilie, în jurul orelor 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru a ieși din țară, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca DAF și o semiremorcă marca Kogel, înmatriculate în Republica Moldova, Alexei R., în vârstă de 46 de ani. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere asemănător celor eliberate de autoritățile moldovenești pentru categoriile B, C, D, BE, CE, DE. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. Moldoveanul a declarat polițiștilor că deține permis de conducere valabil pentru categoriile B și C din anul 2005, dar, din cauza faptului că în urma absolvirii școlii de șoferi pentru categoria „E” nu reușea să promoveze examenul auto, a apelat la un conațional, care în schimbul sumei de 100 euro, i-a procurat permisul de conducere prezentat la control.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit lui Alexei R. lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al carei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

În aceeași zi, în jurul orei 23, un alt moldovean, Ivan B., în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism marca Toyota Corolla, înmatriculat în Lituania s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control. Deoarece polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare al autoturismului, au efectuat verificări suplimentare. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că autoturismul figurează radiat din circulație de către autoritățile din Lituania începând cu data de 12.10.2014. Polițiștii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârșirii infrațiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

de Marian MOCANU Într-o singură zi, doi moldoveni au fost depistați de polițiștii de frontieră conducând autovehicule folosindu-se de acte false. Ambilor li s-a întocmit dosare penal  În ziua de 2 aprilie, în jurul orelor 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru a ieși din țară, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca DAF și o semiremorcă marca Kogel, înmatriculate în Republica Moldova, Alexei R., în vârstă de 46 de ani. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere asemănător celor eliberate de autoritățile moldovenești pentru categoriile B, C, D, BE,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: