Home » Sanatate » Atenție la cumpărăturile de Paște!

Atenție la cumpărăturile de Paște!

de Corina DONOSE

Ne apropriem tot mai rapid de perioada Sărbătorilor Pascale. Magazinele alimentare și hipermarketurile sunt tot mai aglomerate, forfotă mare în rândul gospodinelor care vor să își servească invitații cu bunătăți alese. În sprijinul lor, Direcția de Sănătate Publică Vaslui vine cu câteva avertismente legate de cum și de unde să facem cumpărăturile.

Este recomandat ca în acestă perioadă să cumpărăm din locuri special amenajate, produse aflate în perioada de valabilitate. Tentația de a cumpăra mai ieftin poate fi mare, însă repercursiunile ne pot costa mai mult. Aceast avertizare se referă în special la cei care cumpără carne de miel de pe marginea drumului, de la persoane neautorizate, fără avize medicale. Aceștia riscă intoxicații și petrecerea sărbătorilor în saloane de spital. Carnea trebuie să aibă un aspect conform și să fie depozitată în condiții proprii.

Atenție la oăle cu termene de valabilitate neclare sau șterse, la vopseaua de ouă ambalată necorespunzător, fără detalii despre modul de utilizare sau despre conținut.

Produsele de patiserie, lactatele, brânzeturile, pot fi și acestea un factor de risc dacă nu sunt alese cu atenție.

de Corina DONOSE Ne apropriem tot mai rapid de perioada Sărbătorilor Pascale. Magazinele alimentare și hipermarketurile sunt tot mai aglomerate, forfotă mare în rândul gospodinelor care vor să își servească invitații cu bunătăți alese. În sprijinul lor, Direcția de Sănătate Publică Vaslui vine cu câteva avertismente legate de cum și de unde să facem cumpărăturile. Este recomandat ca în acestă perioadă să cumpărăm din locuri special amenajate, produse aflate în perioada de valabilitate. Tentația de a cumpăra mai ieftin poate fi mare, însă repercursiunile ne pot costa mai mult. Aceast avertizare se referă în special la cei care cumpără carne…

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: