Home » Social » Bârladul excelează și la baschet!

Bârladul excelează și la baschet!

de Răzvan CĂLIN

La numai 14 ani, Dragoș Viuleț este primul baschetbalist din Bârlad care a fost legitimat la un club puternic din Brăila.

Bârlădeanul Dragoș Viuleț, elev în clasa a VIII-a la Școala gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” din localitate, poate fi socotit unul dintre baschetbaliștii de perspectivă ai României. În momentul de față, el este legitimat la Clubul Sportiv (CS) „Cuza Sport” Braila, echipa „Under 14”, însă el s-a afirmat la Clubul de Baschet „Sonicks Junior” din Bârlad, unde l-a avut antrenor pe Vlad Sârbu.

„El a venit la noi în urmă cu aproximativ un an și jumătate și în scurt timp s-a făcut remarcat. Pe lîngă faptul că prezintă calități somatice (are deja la vârsta aceasta 1.80 m), are și o foarte bună capacitate de a intui jocul, îl înțelege foarte bine, ceea ce reprezintă condiții de bază pentru a face performanță în acest sport. Pe scurt, ținînd cont și de seriozitatea cu care se pregătește, îi prevăd un viitor foarte bun în baschetul românesc. Cei de la Brăila l-au remarcat la niște meciuri pe care noi le-am jucat cu echipe din Galați și, în scurt timp, și-au manifestat intenția de a-l lua. Este șansa lui de a accede în baschetul profesionist”, ne-a declarat Vlad Sârbu.

De altfel, el ne-a mai spus că Dragoș Viuleț intenționează să se pregătească asiduu în următorii ani pentru că își dorește să fie cooptat la lotul „Under 16” al României.

de Răzvan CĂLIN La numai 14 ani, Dragoș Viuleț este primul baschetbalist din Bârlad care a fost legitimat la un club puternic din Brăila. Bârlădeanul Dragoș Viuleț, elev în clasa a VIII-a la Școala gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” din localitate, poate fi socotit unul dintre baschetbaliștii de perspectivă ai României. În momentul de față, el este legitimat la Clubul Sportiv (CS) „Cuza Sport” Braila, echipa „Under 14”, însă el s-a afirmat la Clubul de Baschet „Sonicks Junior” din Bârlad, unde l-a avut antrenor pe Vlad Sârbu. „El a venit la noi în urmă cu aproximativ un an și jumătate și…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 3 votes)

About Razvan Calin

One comment

  1. sportiv in mizerie…

    Pai macar acum, dupa „calendele grecesti”, autoritatile o sa vada si altceva in afara de tenis.
    Vechilor „autoritati” nu le mai ajungeau salile scolare de sport, unde aveau orar strict de tenis cu prietenii… Astea se stiu.
    Terenuri pentru sporturi, nu.
    Macar o sala de sport, cum era odata, nu.
    Reabilitarea vechilor terenuri din curtile scolilor, nu. Sunt bombardate, un real pericol pentru copii.
    Ma mir cum de mai scoate Barladul asta sportivi. Onor antrenorilor.
    Bravo celor ce incearca in rugby, tenis, baschet, gimnastică, arte martiale, etc.
    Sponsorii, dar mai ales primarua, ar trebui sa se trezeasca. Faceti ceva, ca di asa e totul mort pe aici. Macar ajutati copiii astia sa se ridice.

%d blogeri au apreciat: