altex
NationalNews

Cati bani ia un inspector de la Fisc care inchide firmele din Romania

Când un inspector de la Antifrauda Fiscală intră într-o firmă, acesta impune respect și trezește frica în angajați. Vă prezentăm ce venituri lunare au acești oameni care au putere de decizie asupra destinului firmelor românești.

Salariile angajaților la Direcția Generală de Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, variază în funcție de funcție și de experiență. Însă, în cazul persoane care dețin funcții de conducere, inclusiv în teritoriu, lefurile sunt cu mult peste venitul salarial al șefului Fiscului, Gelu Ștefan Diaconu.

Președintele ANAF are un venit salarial de 4.697 lei, puțin peste 1.000 de euro, conform celor mai recente date publicate de ANAF la sfârșitul lunii martie, cu lista veniturilor salariale din luna iulie 2014. Romeo Florin Nicolae, vicepreședintele ANAF coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, are un venit similar cu cel al celorlalți doi vicepreședinți ai Fiscului, de 3.965 lei.

Însă, inspectorul general antifraudă, Petre Dragoș Voinescu, fostul procuror care stă în fruntea tuturor operațiunilor de control, are o leafă de 8.791 lei, aproape dublă față de șeful ANAF, conform cifrelor oficiale.

DGAF are trei inspectori generali adjuncți care sunt plătiți cu 8.518 lei pe lună, 7.146 lei și, respectiv, 6.996 lei.

test

Un inspector superior cl. I are un salariu cuprins între 1.180 și 4.052 lei pe lună. Însă, în majoritatea cazurilor, salariul pentru această funcție este cuprins între 2.910 lei și 3.956 lei.

Un inspector asistent cl. I are salariul de 2.200-2.300 lei, în timp ce un inspector debutant primește aproximativ 1.700 lei pe lună.

Salariul unui inspector șef antifraudă depășește echivalentul a 1.000 de euro pe lună. În teritoriu, în afară de inspectorii debutanți, care au venituri lunare de circa 1.700 lei, ceilalți inspectori primesc venituri cifrate între 2.200 lei și 3.900 lei pe lună.

Sursa: money.ro

Related Articles

Back to top button