Home » Sanatate » Demisie la Spitalul de Urgență Bârlad

Demisie la Spitalul de Urgență Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Medicul urgentist Cristian Vladu a demisionat. Criza de medici la Compartimentul de Primire Urgențe se adânceste și, în disperare de cauză, conducerea spitalului cere ajutorul medicilor de familie din oraș. Aceștia nu sunt foarte dornici să lucreze la Urgențe.

Demisia vine după ce, inițial, medicul revenise asupra acestei intenții. Doctorul Vladu își anunțase demisia odată cu Diana Terchi, șefa Compartimentului Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman”, la cateva zile după scandalul de pe 9 martie, când un bătrân cardiac și bolnav de pneumonie interstițială nu a fost internat și a murit pe stradă. Atunci, după o întâlnire cu conducerea spitalului și membri ai Consiliului de Administrație, cei doi medici s-au răzgândit.

Se pare că doctorul Vladu nu a revenit foarte convins, drept pentru care, după două săptămâni, și-a depus din nou demisia. Cel mai probabil, medicul Cristian Vladu va lucra la Centrul de Permanență din Puiești.
Motivele invocate sunt legate de anumite probleme medicale. Cu ceva timp în urmă, medicul a trecut printr-o încercare grea a vieții sale, din care a ieșit cu bine. Probabil că stresul caracteristic unei secții precum CPU l-a determinat să plece, în cele din urmă.

„Este decizia domnului doctor și i-o respectăm. Este, într-adevăr, nevoie de medici pentru CPU. Pe rezidenți nu ne putem baza, de aceea, de câteva săptămâni, sunăm încontinu medici de familie care ar putea să ne ajute. Secția are nevoie de medici specialiști în urgențe, dar pentru că în țară sunt foarte puțini și aceia nu vin la Bârlad, în ciuda demersurilor repetate pe care le-am făcut în ultimii ani, vom încerca să rezolvăm problema cu medici de familie”, a declarat dr. Gabriela Daniș, director medical al Spitalului „Elena Beldiman”.

La această oră, secția CPU are trei medici: doi urgentiști – Laura Corlat și  Diana Terchi, șefa secției CPU, precum si Svetlana Andronache, medic cu competențe în urgențe.

de Mihaela NICULESCU Medicul urgentist Cristian Vladu a demisionat. Criza de medici la Compartimentul de Primire Urgențe se adânceste și, în disperare de cauză, conducerea spitalului cere ajutorul medicilor de familie din oraș. Aceștia nu sunt foarte dornici să lucreze la Urgențe. Demisia vine după ce, inițial, medicul revenise asupra acestei intenții. Doctorul Vladu își anunțase demisia odată cu Diana Terchi, șefa Compartimentului Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman”, la cateva zile după scandalul de pe 9 martie, când un bătrân cardiac și bolnav de pneumonie interstițială nu a fost internat și a murit pe stradă. Atunci, după…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

3 comments

  1. Autorul moral al aceste crize este directorul medical al spitalului care a sanctionat doctorii de la UPU desi stia ca nu ei erau vinovati. A facut acest lucru ca sa nu fie controlata sectia pneumologie care nu este in regula cu avizele de functionare si pentru asi apara neamurile care lucreaza acolo. Rusine doamna doctor.

  2. Medicii de familie pot lucra in UPU ?

  3. Sunt medic medicina de urgenta sii atrac public atentia doamnei doctor ca activitatea serviciilor de urgenta este reglementata de ordinul 1706/2007 care spune ca in CPU pot lucra medici urgentisti sau medici medicina generala cu competenta. Si tot public ii aduc la cunostinta doamnei doctor ca atata timp cat colegii nostri de la Barlad nu vor fi reabilitati public, deoarece ei nu au gresit, nici un medic de medicina de urgenta nu va veni sa lucreze la Barlad.

%d blogeri au apreciat: