Home » Sanatate » La spitalul bârlădean se lucrează de Ziua Sănătății

La spitalul bârlădean se lucrează de Ziua Sănătății

de Mihaela NICULESCU

Deși în ultimul Contract colectiv de muncă pe ramură, încheiat acum doi ani, Ziua Sanatații este zi liberă pentru angajații unităților sanitare, la Bârlad se lucrează.

Conducerea Spitalului de urgenta „Elena Beldiman” Barlad a decis ca angajații unității să vină la muncă de Ziua Sănătății, sărbătorită în fiecare an pe 7 aprilie. Prevederile din Contractul colectiv de muncă nu ajuta prea mult, întrucat textul este interpretabil. Nu se precizează clar cine va trebui să recupereze, în 30 de zile, ziua aceasta liberă: cei care lucrează sau cei care sunt liberi.

„Oricum, având în vedere numărul de personal medical subdimensionat din această perioadă mai grea a spitalului, hotărârea este întemeiată”, a declarat Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media în cadrul spitalului bârlădean.

În țară sunt spitale unde angajații sunt liberi astăzi, lucrându-se în regim de week-end.

Ziua Sănătății va fi sărbătorită în acest an de Sindicatul „Sanitas” printr-o pichetare a trei ministere: Ministerul de Finanțe, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii. Membrii sindicatului protestează față de subfinanțarea gravă a spitalelor din România, care a determinat nerespectarea acordului semnat între ministere și federație, privind creșterea cu 10% a veniturilor angajaților din sistemul sanitar.

de Mihaela NICULESCU Deși în ultimul Contract colectiv de muncă pe ramură, încheiat acum doi ani, Ziua Sanatații este zi liberă pentru angajații unităților sanitare, la Bârlad se lucrează. Conducerea Spitalului de urgenta „Elena Beldiman” Barlad a decis ca angajații unității să vină la muncă de Ziua Sănătății, sărbătorită în fiecare an pe 7 aprilie. Prevederile din Contractul colectiv de muncă nu ajuta prea mult, întrucat textul este interpretabil. Nu se precizează clar cine va trebui să recupereze, în 30 de zile, ziua aceasta liberă: cei care lucrează sau cei care sunt liberi. „Oricum, având în vedere numărul de personal…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile