Home » World » Operațiunile pentru găsirea ostaticului român continuă în Burkina Faso, Niger și Mali

Operațiunile pentru găsirea ostaticului român continuă în Burkina Faso, Niger și Mali

Autoritățile din Burkina Faso, din Niger și Mali continuă căutările pentru salvarea cetățeanului român răpit zilele trecute, potrivit site-ului de știri Malijet.com.

Operațiunile de căutare se derulează în Burkina Faso, Mali și Niger, în cadrul Operațiunii antiteroriste Barkhane, lansată în iulie 2014, cu asistența Franței. La Operațiunea Barkhane participă forțe din Franța, Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania și Niger.

Potrivit unor surse guvernamentale de la Ouagadougou, forțele armate din Mali și Niger îl caută activ pe cetățeanul român luat ostatic. Grupul care l-a răpit pe român s-a îndreptat spre o zonă situată la frontiera dintre Burkina Faso, Mali și Niger.

Persoane înarmate au răpit, sâmbătă, un cetățean român, la o mină de mangan din Burkina Faso. Un agent de securitate român care are și cetățenie franceză a fost răpit sâmbătă de cinci persoane înarmate care au atacat un convoi aflat în misiune de patrulare în apropierea minei de mangan din Tambao. Mina, situată în provincia Oudalan, în apropierea frontierelor cu Mali și Niger, este exploatată de Pan African Minerals, o filială a Timis Corporation, compania omului de afaceri român Frank Timiș. Un jandarm și un șofer au fost răniți în atac.

Surse din cadrul serviciilor de securitate din Burkina Faso și Mali au declarat că românul, responsabil cu securitatea minei de mangan din nordul Burkina Faso, a fost răpit și dus în statul vecin Mali.

Potrivit unor surse citate de BBC, răpitorii ar face parte dintr-o grupare care are legături cu Mișcarea pentru Unicitate și Jihad în Africa de Vest (MUJAO), activă în Mali.

Sursa: mediafax.ro

Autoritățile din Burkina Faso, din Niger și Mali continuă căutările pentru salvarea cetățeanului român răpit zilele trecute, potrivit site-ului de știri Malijet.com. Operațiunile de căutare se derulează în Burkina Faso, Mali și Niger, în cadrul Operațiunii antiteroriste Barkhane, lansată în iulie 2014, cu asistența Franței. La Operațiunea Barkhane participă forțe din Franța, Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania și Niger. Potrivit unor surse guvernamentale de la Ouagadougou, forțele armate din Mali și Niger îl caută activ pe cetățeanul român luat ostatic. Grupul care l-a răpit pe român s-a îndreptat spre o zonă situată la frontiera dintre Burkina Faso, Mali și Niger.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile