Home » Sanatate » Eveniment „nesănătos” despre alimentație sănătoasă

Eveniment „nesănătos” despre alimentație sănătoasă

de Roxana NĂSTASĂ

Ziua Mondială a Sănătății a fost marcată și la Vaslui, printr-un eveniment organizat de Primăria municipiului reședință și Direcția de Sănătate Publică (DSP), la care au luat parte câteva oficialități din județ și reprezentanți din domeniul sanitar.

Evenimentul s-a centrat în jurul temei „Siguranța alimentației”, fiind puse în discuție subiecte legate de alimentația copiilor, de importanța etichetei alimentelor, de condițiile de păstrare ale alimentelor și alte asemenea, numai că grupul țintă a fost unul redus.

Cei care au fost instuiți în acest sens au fost doar participanții, majoritatea din domeniul sănătății sau oficilități județene și locale, aproximativ 30 de oameni în total, care, poate cu unele excepții, știau deja aceste lucruri.

De exemplu, pe un pliant primit de invitați, erau scrise cele cinci mesaje ale campaniei: Păstrați curățenia, Separați alimentele gătite de cele crude, Gătiți cât mai bine alimentele, Păstrați alimentele la temperaturi sigure și Folosiți surse de apă și materii prime sigure.

Cei care au participat, între care și prefectul județului, Andrei Puică, viceprimarul municipiului Vaslui, Dragoș Cazacu, managerul Spitalului Județean Vaslui, Ana Rinder, doctori și alți oameni din domeniul sănătății, au aflat din pliantul ce l-au primit că trebuie să se spele pe mâini după ce folosesc toaleta, trebuie să gătească alimentele cât mai bine, să protejeze bucătăria împotriva inspectelor, să spele bine fructele și legumele și alte lucruri pe care, cel mai probabil, ei e știau deja.

„Felicit pe cei care au organizat acest eveniment și sper să avem de învățat din asta”, a spus prefectul județului Vaslui, Andrei Puică la deschiderea evenimentului.

de Roxana NĂSTASĂ Ziua Mondială a Sănătății a fost marcată și la Vaslui, printr-un eveniment organizat de Primăria municipiului reședință și Direcția de Sănătate Publică (DSP), la care au luat parte câteva oficialități din județ și reprezentanți din domeniul sanitar. Evenimentul s-a centrat în jurul temei „Siguranța alimentației”, fiind puse în discuție subiecte legate de alimentația copiilor, de importanța etichetei alimentelor, de condițiile de păstrare ale alimentelor și alte asemenea, numai că grupul țintă a fost unul redus. Cei care au fost instuiți în acest sens au fost doar participanții, majoritatea din domeniul sănătății sau oficilități județene și locale, aproximativ…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: