Home » National » PRO TV ar putea da o lovitură majoră. Ce eveniment ar urma să transmită postul tv

PRO TV ar putea da o lovitură majoră. Ce eveniment ar urma să transmită postul tv

Recent, TVR a anunțat că a pierdut drepturile de televizare pentru meciurile de la EURO 2016, în favoarea Dolcesport. Pe de altă parte, un alt post tv este interesat de competiție și a făcut o ofertă, pentru a transmite 23 de meciuri.

UEFA va căuta alt post tv cu acoperire națională, pentru a transmite meciurile de la Euro 2016. „Din informațiile mele, pe surse, în acest moment cei de la ProTV au făcut o ofertă pentru a achiziționa meciurile care sunt destinate unui post liber la retransmisie. Vom vedea în perioada următoare ce se va întâmpla! Sunt mici șanse ca TVR să achiziționeze cele 23 de meciuri, dar acestea se pot mări în funcție de negocierile care nici nu știm dacă mai există sau nu”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Costi Șerbu, directorul de achiziții sportive din TVR, citat de Mediafax.

Meciurile disponibile opțiunii free-to-air sunt: 13 în faza grupelor, 3 optimi de finală, sferturile de finală, semifinalele și, bineînțeles, mult râvnita finală. Președintele-director al SRTv, Stelian Tănase, a declarat că TVR încearcă, chiar și în ultimul ceas, să găsească o soluție pentru a putea achiziționa un pachet de 23 de partide din Euro 2016, inclusiv meciurile echipei României.

Pe de altă parte, reprezentanții Telekom România au anunțat, săptămâna trecută, că Dolce Sport este singura televiziune din România care va transmite toate cele 51 de partide ale celei mai mari competiții fotbalistice din Europa, iar 28 de partide vor fi putea fi vizionate exclusiv pe canalele Dolce Sport.

„Anul trecut, în situația complicată a Televiziunii Române, încă de la numirea mea, deci în ianuarie, am început să facem vizite unor oficiali de înalt nivel, primul ministru, ministrul de Finanțe, șefii Comisiilor de cultură din cele două Camere, am scris diferite memorii, am fost în destule audiențe, încercând să anticipăm, pentru că ne-am dat seama că vine un moment de ruptură dacă nu rezolvăm din timp problemele pe care le avem. Din păcate, demersurile noastre nu au dus la un final”, a spus Stelian Tănase.

„Marea noastră problemă în legătură cu EBU, cu campionatul european de fotbal, cu Eurovision, cu celelalte competiții este datoria istorică pe care TVR o are, deși sub mandatul meu, în anul trecut, am reușit să reducem substanțial cheltuielile, am reușit să plătim toate cheltuielile la zi, de pildă față de ANAF (..) Ceea ce ne trage în jos este datoria istorică, care a început să se formeze din 2005, odată cu introducerea TVA-ului la licențe și programe. Dacă plătim, avem toate meciurile din preliminarii”, a mai precizat Tănase.

Valoarea totală a angajamentelor externe pentru programe sportive ale TVR în perioada 2011 – 2022 se ridică la 37.752.445 de euro, în timp ce valoarea totală a angajamentelor încheiate cu EBU este de 30.504.234 de euro. Totodată, cheltuielile cu drepturile de difuzare de către TVR ale transmisiilor sportive au fost de 3,45 de ori mai mari în 2014 față de 2013.

Reprezentanții TVR au prezentat în conferința de presă și câteva soluții pentru achiziționarea Euro 2016 și redresarea financiară a TVR, respectiv corectarea și actualizarea măsurilor legislative care au afectat TVR, actualizarea Legii nr. 41/ 1994 și indexarea taxei TV.

Sursa: gandul.info

Recent, TVR a anunțat că a pierdut drepturile de televizare pentru meciurile de la EURO 2016, în favoarea Dolcesport. Pe de altă parte, un alt post tv este interesat de competiție și a făcut o ofertă, pentru a transmite 23 de meciuri. UEFA va căuta alt post tv cu acoperire națională, pentru a transmite meciurile de la Euro 2016. "Din informațiile mele, pe surse, în acest moment cei de la ProTV au făcut o ofertă pentru a achiziționa meciurile care sunt destinate unui post liber la retransmisie. Vom vedea în perioada următoare ce se va întâmpla! Sunt mici șanse ca TVR…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile