Home » National » Economia apocaliptica: Cine va avea de castigat dupa Cel de-al Treilea Razboi Mondial

Economia apocaliptica: Cine va avea de castigat dupa Cel de-al Treilea Razboi Mondial

Una dintre cele mai arzătoare probleme sociale din această perioadă și în aproape toate țările de pe glob este șomajul. O teorie economică șocantă enumeră printre beneficiile unui război și rezolvarea acestei probleme, în paralel cu creșterea salariilor.

Rata șomajului în Uniunea Euroeană se cifrează la aproximativ 10%, ajungând chiar și la aproape un sfert din populație în unele țări precum Spania. Iar în SUA, numărul americanilor care nu au un loc de muncă a ajuns la un nivel record de 93,2 milioane de persoane.

Prezența unui număr atât de mare de șomeri indică o lipsă de cerere pentru lucrători și exces de forță de muncă. Nici măcar cele trei runde de relaxare cantitativă efectuate de Federal Reserve nu au reușit să rezolve problema în SUA, scrie Zero Hedge.

Există o teorie economică șocantă ce susține că cea mai eficientă soluție este extrem de sumbră, devastatoare și imorală. Conform acestei teorii, cea mai eficientă modalitate de a majora salariile ar fi orchestrarea Celui de-al Treilea Război Mondial. Dacă acest război ar elimina câteva miliarde de oameni, ar dispărea supraoferta de forță de muncă, iar salariile ar crește.

Se pare că acest lucru face parte din bazele economiei și istoria îl confirmă. Când Ciuma Neagră a șters o treime din populația Europei în secolul al XIV-lea, salariile au crescut. În schimb, în timpul boom-ului populației, salariile au scăzut. „Acest lucru arată în mod clar relația inversă dintre oferta de forță de muncă și nivelul salariilor. Odată cu eliminarea supraofertei de forță de muncă, supraviețuitorii s-au bucurat de o calitate mai bună a vieții”, scrie publicația citată. „Economia apocaliptică ne bate la ușă”, concluzionează jurnaliștii americani.

Sursa; money.ro

Una dintre cele mai arzătoare probleme sociale din această perioadă și în aproape toate țările de pe glob este șomajul. O teorie economică șocantă enumeră printre beneficiile unui război și rezolvarea acestei probleme, în paralel cu creșterea salariilor. Rata șomajului în Uniunea Euroeană se cifrează la aproximativ 10%, ajungând chiar și la aproape un sfert din populație în unele țări precum Spania. Iar în SUA, numărul americanilor care nu au un loc de muncă a ajuns la un nivel record de 93,2 milioane de persoane. Prezența unui număr atât de mare de șomeri indică o lipsă de cerere pentru lucrători…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: