Home » Invatamant » În armată, pentru o zi

În armată, pentru o zi

de Mihaela NICULESCU

Ieri, incinta unităților militare din Bârlad a fost mai plină ca niciodată. Câteva sute de elevi și copii de grădiniță au participat la „Ziua porților deschise”, în cadrul Școlii Altfel 2015. Activitatea de ieri s-a înscris în rândul celor organizate de cele trei unități militare din Garnizoana Bârlad, cu prilejul zilei de 23 aprilie, Ziua Forțelor Terestre. Ortodocșii îl prăznuiesc atunci pe Sf. Gheorghe, marele mucenic purtător de biruință, patronul spiritual al forțelor terestre române.

„Ziua porților deschise a adus în Garnizoana Bârlad elevi într-un număr impresionant. Aceștia au putut lua contact cu tehnica aflată în dotarea unităților noastre, cu oferta educațională prezentată de Biroul de Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean, dar au putut asista și la prezentarea drapelului de luptă, oferindu-li-se date despre semnificația și istoria acestuia. De asemenea, toți cei care ne-au trecut pragul, au putut urmări și demonstrații de drill-team.”, a declarat colonelul Constantin Bordei, comandantul Garnizoanei Bârlad.

Evenimentul „Armata – O școală altfel”, din 9 aprilie, a făcut parte din cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun”, și este inițiat de Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

În luna aprilie, la nivelul Garnizoanei Bârlad, vor mai avea loc activități dedicate Zilei Forțelor Terestre. Pe 15 aprilie, va fi organizată o nouă ediție a Cupei Presei la tir, iar pe 23 aprilie va avea loc premierea câștigătorilor acestei competiții, dar și a câștigătorilor celorlalte concursuri sportive organizate, la care participă jandarmi, angajați ai ISU, polițiști și militari.

de Mihaela NICULESCU Ieri, incinta unităților militare din Bârlad a fost mai plină ca niciodată. Câteva sute de elevi și copii de grădiniță au participat la „Ziua porților deschise”, în cadrul Școlii Altfel 2015. Activitatea de ieri s-a înscris în rândul celor organizate de cele trei unități militare din Garnizoana Bârlad, cu prilejul zilei de 23 aprilie, Ziua Forțelor Terestre. Ortodocșii îl prăznuiesc atunci pe Sf. Gheorghe, marele mucenic purtător de biruință, patronul spiritual al forțelor terestre române. „Ziua porților deschise a adus în Garnizoana Bârlad elevi într-un număr impresionant. Aceștia au putut lua contact cu tehnica aflată în dotarea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile