Home » National » Un deținut din Iași, urmărit penal după ce s-a dat drept procuror DNA pentru a obține mită

Un deținut din Iași, urmărit penal după ce s-a dat drept procuror DNA pentru a obține mită

Un deținut din Penitenciarul Iași este urmărit penal de DNA după ce s-a dat drept procuror DNA, în convorbiri telefonice cu doi primari, cărora le-a pretins mită pentru a tergiversa cercetările într-un pretins dosar penal pe numele celor doi edili.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Gigel Popa, deținut în Penitenciarul Iași, pentru trafic de influență și introducere de bunuri și obiecte interzise în penitenciar, și față de Costel Niculae și Ciprian Dinu, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență, aceștia din urmă fiind reținuți.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 3 – 9 aprilie 2015, Gigel Popa, din interiorul Penitenciarului Iași, a telefonat la doi primari de comună, recomandându-se cu numele unui procuror cu funcție de conducere din cadrul DNA, și a pretins de la aceștia foloase necuvenite pentru a-și folosi influența referitoare la tergiversarea cercetărilor într-un pretins dosar penal ce ar fi fost constituit în urma unor denunțuri formulate împotriva edililor respectivi și despre care inculpatul pretindea că erau înregistrate pe rolul DNA.

În perioada respectivă, convorbirile telefonice cu cei doi primari au fost purtate de Popa de pe un telefon mobil, pe care l-a introdus ilegal în penitenciar.

Unuia dintre primari Popa i-a pretins “zece mielușei europeni”, adică 10.000 de euro.

Joi, Ciprian Dinu și Costel Niculae, complici ai pretinsului “procuror DNA”, au fost prinși în flagrant luând de la primar suma de 10.000 euro, echivalentul în lei, și produse alimentare din carne (10 miei), ei fiind reținuți.

Sursa: mediafax.ro

Un deținut din Penitenciarul Iași este urmărit penal de DNA după ce s-a dat drept procuror DNA, în convorbiri telefonice cu doi primari, cărora le-a pretins mită pentru a tergiversa cercetările într-un pretins dosar penal pe numele celor doi edili. Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Gigel Popa, deținut în Penitenciarul Iași, pentru trafic de influență și introducere de bunuri și obiecte interzise în penitenciar, și față de Costel Niculae și Ciprian Dinu, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență, aceștia din urmă fiind reținuți. Potrivit anchetatorilor, în perioada 3 - 9 aprilie…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: