Home » National » Blestemul lui Iisus la Hollywood! Ce s-a întâmplat cu actorii care l-au jucat pe Hristos

Blestemul lui Iisus la Hollywood! Ce s-a întâmplat cu actorii care l-au jucat pe Hristos

Filmele care spun povestea vieții lui Iisus Nazariteanul au fascinat și emoționat până la lacrimi publicul dornic să vadă în imagini patimile trăite de Mântuitor. Și asta datorită unor regizori sclipitori, scenariști geniali dar, în primul rând unor actori de excepție. Deși un astfel de rol este fabulos, pentru cei care au intrat în pielea Fiului Domnului a fost și o Golgotă.

Imaginea unui Iisus înțelept, bun și pur este greu de conturat, iar pentru actori adevărați precum Robert Powell, Jim Caviezel, Christian Bale sau Ted Neeley acest lucru a fost o adevărată provocare. Însă, aceștia au simțit pe pielea lor și ceea ce la Hollywood se numește „blestemul lui Iisus”. Unii dintre actorii care i-au dat viață lui Hristos fie au fost loviți de fulger, nu au mai primit roluri în producții hollywodiene de referință ori au trebuit să țină piept furiei habotnicilor.

Poate cel mai convingător în rolul lui Iisus, Robert Powell, care nu s-a sfiit să spună cu voce tare că este ateu convins, a simțit pe pielea lui ceea ce înseamnă acest blestem. După „Iisus din Nazaret”, majoritatea regizorilor s-au ferit să-l contacteze, iar cei care au făcut-o l-au refuzat după primul casting. Motivul? El este perceput de publicul larg ca fiind Hristos și nu putea primi roluri de amant, soț sau care presupuneau măcar o scenă mai deocheată. El a interpretat totuși câteva partituri, însă în pelicule SF sau de groază, de mâna a doua. Ba chiar în România anilor 90 se credea că actorul ar fi înnebunit sau că s-ar fi sinucis după acest film, zvonuri neadevărate.

Criticii spun că Jim Caviezel a fost într-adevăr un Iisus așa cum l-a vrut Mel Gibson. Eforturile sale nu au fost răsplătite totuși. Ba mai mult, actorul crede că este urmărit de un blestem din cauza rolului. În timpul filmărilor, acesta a fost lovit de fulger … de două ori.

Ted Neeley, cel care l-a interpretat pe Mântuitor în musicalul „Jesus Christ Superstar”, care înfățișează viața lui Hristos, însă din viziunea trădătorului Iuda Iscarioteanul, a trăit și el o năpastă. Mulți au fost revoltați de faptul că joacă într-un film despre Fiul Domnului pe ritm de muzică, așa că îl așteptau la repetiții și îl bombardau cu ouă, roșii sau chiar pietre. Mulți habotnici îl făceau păcătos, nenorocit și îi strigau că ceea ce face este o blasfemie.

Max von Sydow, care a jucat în „Greatest Story Ever Told” (Viața lui Iisus, 1964), se pare că a fost ocolit totuși de acest blestem. Deși pelicula nu a fost considerată prea reușită, interpretarea actorului i-a atras multe alte roluri, ba chiar cariera lui a înflorit și durează până în ziua de azi să fie astfel, cele mai recente filme în care a fost distribuit fiind: „Extremely Loud & Incredibly Close” (2011), Robin Hood (2010) sau „Shutter Island” (2010).

Sursa: libertatea.ro


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Filmele care spun povestea vieții lui Iisus Nazariteanul au fascinat și emoționat până la lacrimi publicul dornic să vadă în imagini patimile trăite de Mântuitor. Și asta datorită unor regizori sclipitori, scenariști geniali dar, în primul rând unor actori de excepție. Deși un astfel de rol este fabulos, pentru cei care au intrat în pielea Fiului Domnului a fost și o Golgotă. Imaginea unui Iisus înțelept, bun și pur este greu de conturat, iar pentru actori adevărați precum Robert Powell, Jim Caviezel, Christian Bale sau Ted Neeley acest lucru a fost o adevărată provocare. Însă, aceștia au simțit pe pielea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura