Home » Social » Festival de legendă la finele săptămânii

Festival de legendă la finele săptămânii

de Roxana NĂSTASĂ

Sâmbătă, pe scena Casei de Cultură „Constantin Tănase” din Vaslui se va desfășura cea de-a XII-a ediție a Festivalului concurs de interpretare a cântecului popular românesc “Cântec drag din plai străbun”, în cadrul căruia își vor demonstra calitățile vocale peste 100 de concurenți din toate colțurile țării.

Casa de Cultură “Constantin Tãnase” din Vaslui va fi sâmbătă, de la ora 12, gazda Festivalului concurs de interpretare a cântecului popular românesc “Cântec drag din plai străbun”, aflat la cea de-a XII-a ediție. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură “Constantin Tănase” din Vaslui, având drept parteneri Primăria Vaslui și Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Anul acesta, până în prezent, s-au înscris peste 90 de concurenți, soliști vocali sau instrumentali, dar și formații, din toate colțurile țării, dovadă a prestigiului de care se bucură această manifestare culturală. Soliștii vor evolua pe patru secțiuni: soliști vocali, soliști instrumentiști, grupuri vocale și ansambluri folclorice și pe trei categorii de vârstă: până în 11 ani, 12-17 ani și 18-30 de ani.
Juriul concursului va fi condus de binecunoscuta realizatoare de emisiuni de la Televiziunea Națională, Elize Stan și va fi format din Dumitru Jijie (director artistic), Daniel Prodan (Radio Iași), Romeo Tălmaciu (dirijorul Fanfarei Rotaria), George Ilașcu (coregraf), Dan sedinta tehnica festivalRavaru (etnolog, folcorist), Cristian Năstasă (dirijor), Marcel Iorga (compozitor), Claudiu Bulete (compozitor și secretarul juriului) și colegul nostru Alex Sava, în calitate de reprezentant mass-media. Întregul concurs va fi prezentat de Radu Bobică și Andi Bentu, iar transmisiile din „camera verde” vor fi asigurate de actorul Daniel Budeanu.
„Acest festival este un eveniment al Vasluiului ce se desfășoară an de an și ne dorim să vină și anul acesta cât mai mulți cu un repertoriu frumos. Până acum s-au înscris peste 90 de concurenți însă mai lăsăm să se înscrie, să dăm posibilitatea tuturor să-și arate talentul. Pentru cei din Vaslui, organizăm vineri o preselecție să vedem cine va participa, iar cei din alte părți vin după ce au participat deja la o preselecție la ei. Sunt înscriși soliști din toate colțurile țării, din toate județele Moldovei, în afară de Botoșani, dar și din zone mai îndepărtate ca Pitești, Argeș, Galați, Sibiu și Hunodeoara”, ne-a declarat Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Sâmbătă, pe scena Casei de Cultură „Constantin Tănase” din Vaslui se va desfășura cea de-a XII-a ediție a Festivalului concurs de interpretare a cântecului popular românesc “Cântec drag din plai străbun”, în cadrul căruia își vor demonstra calitățile vocale peste 100 de concurenți din toate colțurile țării. Casa de Cultură “Constantin Tãnase” din Vaslui va fi sâmbătă, de la ora 12, gazda Festivalului concurs de interpretare a cântecului popular românesc “Cântec drag din plai străbun”, aflat la cea de-a XII-a ediție. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură “Constantin Tănase” din Vaslui, având drept parteneri Primăria Vaslui…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile