Home » Social » Micii pompieri au fost premiați

Micii pompieri au fost premiați

de Marian MOCANU

Vineri, 10 aprilie, s-a desfășurat etapa județeană a concursurilor cercurilor de elevi „Prietenii Pompierilor” și “Cu viața mea apăr viața”. Cele două competiții s-au desfășurat în poligonul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, în cadrul programului ”Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, derulat de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Și în acest an concursurile au beneficiat de o participare numeroasă. Astfel, la concursul „Prietenii Pompierilor” au participat 10 echipaje de la școli gimnaziale din județ, din care 7 echipaje de băieți sau mixte și 3 de fete. La concursul „Cu viața mea apăr viața” participarea a fost chiar mai numeroasă, fiind înscrise la start 13 echipaje, de la 4 licee și 9 școli gimnaziale.

castigatori concurs pompieri1 (2)-1La concursul „Prietenii Pompierilor” echipajele au fost supuse la trei probe – una teoretică și două practice (respectiv pista de îndemânare peste obstacole și ștafeta de 400 de metri cu obstacole). Concursul cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața” a vizat două categorii de vârstă – școli gimnaziale și licee, echipajele fiind puse la încercare pe parcursul a trei probe, una teoretică și două practice. Elevii s-au întrecut în transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă pe distanța de 50 m și la deplasarea cu masca pe figură într-un perimetru cu obstacole.

Concurenții au fost arbitrați de comisii formate din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Astfel, la concursul „Prietenii Pompierilor”, echipajul de băieți de la Școala Gimnazială nr. 3, sat Popeni, comuna Zorleni, s-a clasat pe locul al treilea, Școala Gimnazială „Anastasie Panu” Huși a ocupat poziția secundă, locul întâi fiind adjudecat de elevii de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” – Bârlad. La fete, ordinea a fost: Școala Gimnazială „Anastasie Panu” Huși – locul I, Școala Gimnazială nr. 3, sat Popeni (comuna Zorleni) – locul II și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui – locul III.

La concursul cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, la categoria de vârstă școli gimnaziale, pe primul loc s-a clasat Școala Gimnazială Delești, urmați de elevii de la Școala Gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic „Petru Rareș” – Vetrișoaia și cei de la Școala Gimnazială Laza.

La licee, pe primul loc s-a clasat Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Vetrișoaia, locul al doilea fiind adjudecat de Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Bârlad, în timp ce echipa Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului.

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere, toate echipajele clasate pe podium fiind recompensate într-un cadru festiv cu premii care au constat în echipamente sportive oferite de Consiliul Județean Vaslui. De asemenea au fost acordate la fiecare categorie mențiuni și premii pentru fair–play.

de Marian MOCANU Vineri, 10 aprilie, s-a desfășurat etapa județeană a concursurilor cercurilor de elevi „Prietenii Pompierilor” și “Cu viața mea apăr viața”. Cele două competiții s-au desfășurat în poligonul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, în cadrul programului ”Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, derulat de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. Și în acest an concursurile au beneficiat de o participare numeroasă. Astfel, la concursul „Prietenii Pompierilor” au participat 10 echipaje de la școli gimnaziale din județ, din care 7 echipaje de băieți sau mixte și 3 de fete. La concursul „Cu viața mea apăr viața”…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile