Home » Invatamant » Pe podium la Olimpiada Națională de Limbi Moderne

Pe podium la Olimpiada Națională de Limbi Moderne

de Roxana NĂSTASĂ

Elevii vasluieni s-au întors învingători de la Olimpiada Națională de Limbi Moderne. Aceștia au obținut un premiu I și un premiu al III-lea la limba italiană,  alte două premii trei la limba spaniolă și mai multe mențiuni.

Elevii din județ care s-au calificat la Olimpiada Națională de Limbi Moderne anul acesta, s-au întors acasă cu premii. Potrivit inspectorului școlar pe limbi moderne de la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Alexandru Mâță, vasluienii au obținut 11 distincții. Astfel, Roberta-Florina Nechita, elevă în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui, a obținut premiul I la limba italiană normal, Raluca Laura Popa, elevă în clasa a IX-a la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a luat locul al treilea tot la italiană și alte două premii trei au fost obținute de către alți doi elevi de la LMK, Liana Filip, la limba spaniolă bilingv și Monica Dragomirescu, la limba spaniolă normal. Au urmat apoi patru mențiuni, Cerasela-Andreea Cristea, de la LMK, la limba spaniolă, Cosmin Gabriel Motău de la Școala Gimnazială Pușcași tot la limba spaniolă, Ioana Adelina Ralea, elevă în clasa a VIII-a, la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, la limba franceză normal și Răzvan Ciulei de la LMK, la limba engleză. Mențiuni speciale au primit alți trei elevi vasluieni, din partea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Este vorba de Andreea Petronela Ungureanu, de la Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui, Teodora Popa, de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad și Oana Meilie-Crăciun de la LMK.

de Roxana NĂSTASĂ Elevii vasluieni s-au întors învingători de la Olimpiada Națională de Limbi Moderne. Aceștia au obținut un premiu I și un premiu al III-lea la limba italiană,  alte două premii trei la limba spaniolă și mai multe mențiuni. Elevii din județ care s-au calificat la Olimpiada Națională de Limbi Moderne anul acesta, s-au întors acasă cu premii. Potrivit inspectorului școlar pe limbi moderne de la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Alexandru Mâță, vasluienii au obținut 11 distincții. Astfel, Roberta-Florina Nechita, elevă în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui, a obținut premiul I la limba italiană…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Calendarul examenului de bacalaureat național – 2020

Inspectoratul Școlar Județean  Vaslui a anunțat calendarul examenului de ...

Centrul Culturii Tradiționale Vaslui colectează calculatoare pentru copiii din mediul rural

În cadrul ”Târgului de Jucării” din acest an, Centrul ...

Peste 4.000 de elevi din municipiul Vaslui își vor primi bursele și pe perioada suspendării cursurilor

de Dănuț CIOBANU  Elevii unităților de învățământ preuniversitar de ...