Home » Social » RC Bârlad a remizat la Năvodari!

RC Bârlad a remizat la Năvodari!

de Răzvan CĂLIN

În Vinerea Mare echipa de rugby RC Bârlad a făcut deplasarea la CS Năvodari pentru a evolua în cea de a III-a etapă a campionatului Diviziei Naționale de Seniori. La capătul unui meci viu disputat scorul final a spus destule despre echilibrul dintre cele două echipe, dar și despre îndârjirea cu care au luptat taberele.

Echipa gazdă a fost în avantaj până aproape de finalul meciului, însă în ultima clipă rugbiștii bârlădeni au reușit să echilibreze balanța. Primii care au deschis scorul au fost cei de la Năvodari, care au marcat un eseu prin Bejan în minutul 7, transformarea fiind reușită de Trandafir. Ulterior, bârlădenii au replicat prin Neagu, care a înscris la rândul său un eseu, însă transformarea a fost ratată de Ibănescu. Până la sfârșitul primei părți a jocului, ostilitățile au decurs cam în această manieră. CS Năvodari a mai punctat odată cu un eseu înscris de Crotirou și transformat de Trandafir. Apoi, rugbiștii bârlădeni au marcat și ei un nou eseu prin Brăileanu, însă Ibănescu nu a reușit să-și regleze tirul nici de această dată, ratând transformarea. Trandafir de la CS Năvodari și-a mai trecut în cont și o lovitură de pedeapsă. Așa se face că la pauză scorul înregistrat a fost de 17 – 10 în favoarea gazdelor.

În repriza secundă, Ibănescu a marcat pentru RC Bârlad (lovitură de pedeapsă), dar și Trandafir de la gazde a punctat din nou. Cu circa 10 minute înainte de fluierul final, RC Bârlad a rămas în inferioritate numerică din cauză că Apetroae a primit cartonaș galben. În ciuda acestei situații, bârlădenii s-au mobilizat și au reușit egalarea. Pohrib a înscris un eseu pentru RC Bârlad, iar Ibănescu a reușit de această dată să transforme. Mai spunem doar că în minutul 77 CS Năvodari a fost la un pas de a trece din nou în avantaj, însă Trandafir a irosit o lovitură din pedeapsă și partida s-a încheiat la egalitate: CS Năvodari – RC Bârlad 20 – 20.

„Am întâlnit o echipă foarte bună și foarte bine așezată în teren. Altfel spus am avut parte de un adversar redutabil și foarte motivat. În consecință, ne-am străduit foarte tare să le ținem piept. Însă, in extremis, am reușit să nu ieșim de pe teren învinși. Iar acest lucru este rezultatul seriozității cu care băieții se pregătesc la atrenamente. În același timp, relațiile de joc au început să fie mult mai bune. Pe lângă asta, băieții au respectat indicațiile de joc pe care le-au primit și, în final, am reușit să încheiem această partidă fără înfrângere”, ne-a declarat Ioan Harnagea, antrenorul RC Bârlad.

Etapa viitoare, care se va derula sâmbătă, 18 aprilie, RC Bârlad va juca acasă, de la ora 10, contra puternicei echipe Știința Petroșani.

de Răzvan CĂLIN În Vinerea Mare echipa de rugby RC Bârlad a făcut deplasarea la CS Năvodari pentru a evolua în cea de a III-a etapă a campionatului Diviziei Naționale de Seniori. La capătul unui meci viu disputat scorul final a spus destule despre echilibrul dintre cele două echipe, dar și despre îndârjirea cu care au luptat taberele. Echipa gazdă a fost în avantaj până aproape de finalul meciului, însă în ultima clipă rugbiștii bârlădeni au reușit să echilibreze balanța. Primii care au deschis scorul au fost cei de la Năvodari, care au marcat un eseu prin Bejan în minutul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: