Home » World » Confruntările militare au reizbucnit în estul Ucrainei, unde au fost uciși șapte militari. REACȚIA NATO

Confruntările militare au reizbucnit în estul Ucrainei, unde au fost uciși șapte militari. REACȚIA NATO

Confruntările militare au reizbucnit în estul Ucrainei, în pofida armistițiului aflat în vigoare din 15 februarie, șapte militari ucraineni fiind uciși în ultimele 48 de ore în atacuri insurgente.

UPDATE – NATO exprimă „preocupare” privind luptele din Ucraina, somând Rusia să nu mai alimenteze conflictul

Alianța Nord-Atlantică este „preocupată” de reizbucnirea confruntărilor armate în estul Ucrainei, afirmă generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al forțelor NATO din Europa, somând Rusia să înceteze alimentarea conflictului.

„Suntem preocupați de noile confruntări militare din Ucraina. Este esențial ca toate părțile să se retragă în spatele liniei frontului în mod verificabil; Rusia trebuie să înceteze alimentarea conflictului”, a declarat Philip Breedlove prin Twitter.

„Un militar ucrainean a fost ucis, iar doi au fost răniți în ultimele 24 de ore, în estul țării”, a declarat, potrivit Reuters, Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

Alți șase militari ucraineni au murit în confruntări marți.

Armata ucraineană și insurgenții separatiști se acuză reciproc de intensificarea atacurilor.

Insurgenții proruși au anunțat că au pierdut cel puțin un combatant în ultimele 24 de ore.

„Insurgenții folosesc arme de foc și lansatoare de grenade; marți, s-au înregistrat două atacuri în apropierea satului Piski”, în regiunea Donețk, a spus Lisenko, acuzând Rusia că a mobilizat armament greu și trupe în zona de frontieră Belgorod. „La zece kilometri de frontieră au fost observate 50 de blindate ruse și 2.000 de militari”, a precizat Lisenko.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum, potrivit estimărilor ONU, cu cel puțin 6.100 de morți.

Sursa: mediafax.ro

Confruntările militare au reizbucnit în estul Ucrainei, în pofida armistițiului aflat în vigoare din 15 februarie, șapte militari ucraineni fiind uciși în ultimele 48 de ore în atacuri insurgente. UPDATE - NATO exprimă "preocupare" privind luptele din Ucraina, somând Rusia să nu mai alimenteze conflictul Alianța Nord-Atlantică este "preocupată" de reizbucnirea confruntărilor armate în estul Ucrainei, afirmă generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al forțelor NATO din Europa, somând Rusia să înceteze alimentarea conflictului. "Suntem preocupați de noile confruntări militare din Ucraina. Este esențial ca toate părțile să se retragă în spatele liniei frontului în mod verificabil; Rusia trebuie să înceteze…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile