Home » Social » Din ciclul "Nesimțiții orașului" – Un nou sport la Barlad: arderea pubelelor

Din ciclul "Nesimțiții orașului" – Un nou sport la Barlad: arderea pubelelor

de Mihaela NICULESCU

La Bârlad, lipsa de bun-simț a unora nu are limite. Săptămâna trecută, le-am adus în atenția cititorilor noștri coșmarul la care câțiva locatari ai blocului ANL de pe strada Victor Ion Popa își supun în mod voit vecinii aruncând în canalizare tot felul de obiecte. Bătaia de joc înfiorătoare a culminat, în apropierea sărbătorilor pascale, cu un gest dincolo de orice închipuire: au aruncat în WC un cap de miel, provocându-le vecinilor de la parter o veritabilă inundație de dejecții.

Astăzi vă prezentăm o altă mostră de nesimțire, etalată în plină stradă: incendierea unor containere de gunoi. În Joia Mare, după ora 22, pompierii bârlădeni au fost chemati să intervină pentru stingerea focului ce cuprinsese două europubele în zona Școlii nr.8. Din europubelele pentru deșeuri reciclabile nu a mai rămas nimic. S-au topit pur și simplu din cauza unui foc deschis, cel mai probabil produs cu intenție.
„Bârladul, din păcate, stă <<foarte bine>> la numărul de incendii provocate în zona punctelor gospodărești. Ard mai mereu pubele, fapt care la Vaslui se întâmplă destul de rar.”, a declarat Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Conducerea companiei de salubrizare CUP SA Bârlad spun că, din păcate, incendierea europubelelor a devenit un lucru obișnuit și că, de frica extinderii incendiului au fost mutate pubele din zonele în care au fost inițial amplasate, lucru care a nemulțumit pe unii locatari nevoiți să se deplaseze mai mult pentru a depune gunoiul.
Conducerea CUP se gândește serios ca, în zonele sensibile, să înlocuiască europubelele din plastic cu cele tip „țarc”, dar modernizate astfel încât să nu poată fi distruse.
Societatea de salubrizare bârlădeană a primit până acum ca sponsorizare, de la firma ECOROM Ambalaje, câteva sute de europubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Numai anul trecut au fost incendiat sapte, iar anul acesta pare si mai „promitator”, căci trei au fost arse de nemernici. Iar anul abia a inceput.

O singură pubelă simplă costă 1.000 de lei,  iar una tip clopot ajunge la 1.500 de lei. Altfel spus, sumele „topite” de nesimtiti nu sunt deloc de neglijat.

About Simona Vasile

4 comments

  1. si sumele platite pt gunoi sunt tot nesimtie avand in vedere ca gunoiul la bloc nu se ia ca cel de la case din fata portii

  2. si consiliul de administratie a crescut tot nesimtit, de la trei membri la sapte…asta de ce nu se spune? POATE NE SPUNE DOMNUL NITUC DE CE .

  3. care nesimtiti.?…niste tigani drogati…. va faceti ca nu stiti…

%d blogeri au apreciat: