Home » Social » Ce bine-ar fi dacă "Școala altfel" ar fi mai des – Încasări record la teatru și la muzeu

Ce bine-ar fi dacă "Școala altfel" ar fi mai des – Încasări record la teatru și la muzeu

de Mihaela NICULESCU

Vizitatori mulți, încasări pe măsură. În săptămâna 6-13 aprilie, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad și Teatrul „Victor Ion Popa” au avut mii de vizitatori, iar încasările n-au fost deloc mici.

Peste 19.600 de lei au intrat în casieria teatrului bârlădean, doar în cinci zile. Teatrul a avut 2.800 de spectatori, majoritatea elevi și copii de grădiniță. Spectacolul pentru copii „La Gambrinus”, pus în scenă de directorul teatrului, Marcel Anghel, a fost jucat și de patru ori pe zi, și chiar în deplasare, la Vaslui și Huși.
muzeuMuzeul „Vasile Pârvan” se poate lăuda cu un număr extrem de mare de vizitatori. Aproape 7.200 de persoane au dorit să vadă exponatele atât din palatul central al muzeului cât și de la Pavilionul Guguianu, ori au vizitat Planetariul și secțiile găzduite de corpul muzeului de pe strada Republicii (secțiile Personalități bârlădene, Arheologie și Științe ale naturii).
„Am reușit și anul acesta să atragem către muzeu mii de persoane, de la copii la adulți. Cei mai puțini vizitatori au fost din Bârlad, dar ne-am bucurat de o avalanșă de oaspeți din Galați, Tecuci, Vaslui, Iași și foarte multe comune din jurul Bârladului. Ne bucură atât numărul de vizitatori, cât și impresiile acestora în legătură cu valoarea exponatelor și modul în care arată muzeul nostru.”, ne-a declarat Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului „Vasile Pârvan”.
Sumele strânse de muzeu, în săptămâna dedicată Școlii altfel, au fost de aproximativ 12.000 de lei, știut fiind faptul că biletul pentru vizitatorii muzeului este de 1,5 lei, iar cei care au vizitat planetariul au plătit câte 4 lei. Conducerea muzeului ar dori să achiziționeze cu acești bani o mașină de teren cu care să transporte angajații atunci când se fac săpături arheologice, dar și materialele și lucrările cu ocazia unor expoziții organizate în alte localități.

de Mihaela NICULESCU Vizitatori mulți, încasări pe măsură. În săptămâna 6-13 aprilie, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad și Teatrul „Victor Ion Popa” au avut mii de vizitatori, iar încasările n-au fost deloc mici. Peste 19.600 de lei au intrat în casieria teatrului bârlădean, doar în cinci zile. Teatrul a avut 2.800 de spectatori, majoritatea elevi și copii de grădiniță. Spectacolul pentru copii „La Gambrinus”, pus în scenă de directorul teatrului, Marcel Anghel, a fost jucat și de patru ori pe zi, și chiar în deplasare, la Vaslui și Huși. Muzeul „Vasile Pârvan” se poate lăuda cu un număr extrem de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

3 comments

  1. daca obliga copii sa mearag cum dracu sa nu faca incasari record! ca au bani nu au bani hai la teatru ca daca nu absente!

    • Corect, tovarase! Hai sa dam plozilor bani de telefoane, tablete,haine fistichii, bautura, tigari..ca sa ajunga tampiti ca tine.

    • Profesore, in perioada Scoala altfel nu se pun absente. Pam pam.