Home » National » Băsescu, despre justiție: După instalarea lui Iohannis, oameni numiți de mine arată că sunt utili noii puteri

Băsescu, despre justiție: După instalarea lui Iohannis, oameni numiți de mine arată că sunt utili noii puteri

Fostul președinte Traian Băsescu spune că justiția este departe de a fi perfectă și că are momente în care i se pare că se face un spectacol prin care oameni numiți de el încearcă să arate, după instalarea la putere a președintelui Iohannis, cât sunt de utili și noii puteri.

„Eu nu mă dezic de oameni, ci de atitudini. Nu o să accept niciodată ideea că un președinte de Înaltă Curte de Casație și Justiție se duce la bilanțul DNA și spune că este pe aceeași baricadă în lupta anticorupție. Judecătorul nu e pe nicio baricadă nicăieri în lumea civilizată, doar în Africa găsim alte exemple. Judecătorul e un Dumnezeu care nu e pe baricada nimănui”, a spus Băsescu la Realitatea TV.

El a arătat că a contribuit la crearea unei justiții puternice, dar departe de a fi perfectă, având încă foarte mult de lucru în acest sens.

„Am momente în care mi se pare că, după instalarea la putere a lui Iohannis, se face un spectacol prin care oameni numiți de mine încearcă să arate cât sunt de utili și noii puteri, iar asta mă deranjează”, a adăugat Băsescu.

Încă din prima jumătate de oră a emisiunii, între fostul președinte și moderatorul emisiunii, Octavian Hoandră, a avut loc un schimb dur de replici. Moderatorul i-a spus fostului președinte că l-a ”detestat” întotdeauna, fără însă a-l urî, în timp ce Băsescu i-a replicat că are o părere foarte proastă despre el și caracterul lui. La un moment dat, moderatorul a afirmat că Nicolae Ceaușescu a fost un președinte mai bun decât Traian Băsescu. Fostul președinte a replicat: ”Este posibil, dar nu o spuneți cu răutate (..) Trebuie să fii.., nu pun etichetă, dar ca să spui că Ceaușesecu era bun…”.

Sursa: mediafax.ro

Fostul președinte Traian Băsescu spune că justiția este departe de a fi perfectă și că are momente în care i se pare că se face un spectacol prin care oameni numiți de el încearcă să arate, după instalarea la putere a președintelui Iohannis, cât sunt de utili și noii puteri. "Eu nu mă dezic de oameni, ci de atitudini. Nu o să accept niciodată ideea că un președinte de Înaltă Curte de Casație și Justiție se duce la bilanțul DNA și spune că este pe aceeași baricadă în lupta anticorupție. Judecătorul nu e pe nicio baricadă nicăieri în lumea civilizată,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: