Home » Social » Coadă la moaște

Coadă la moaște

de Roxana NĂSTASĂ

Vineri, medici de la Spitalul Județean Vaslui, asistente, ambulanțieri, pacienți și simpli credincioși s-au adunat la lăcașul de cult din curtea unității medicale pentru sărbătorirea hramului bisericii.

moasteA fost prăznuit în Săptămâna Luminată – Izvorul Tămăduirii Maicii Domnului, ocazie cu care au fost aduse cu binecuvântarea Preasfințitului Corneliu, episcop al Eparhiei Hușilor, spre închinare, Moaștele Sfintei Mucenițe Chiriachi de la Catedrala Episcopală Huși. Moaștele au fost ținute la biserica din curtea spitalului vasluian de joi, de la ora 18, până sâmbătă, la ora 9, timp în care sute de credincioși au mers să se roage.

Vineri, însă, fiind și hramul bisericii, vasluienii s-au adunat în număr mare la slujbă și la moaște pentru a se ruga fiecare pentru ce are pe suflet. “Am venit să mă rog în primul rând pentru sănătate, că asta este cea mai importantă. Pentru sănătatea mea și a celor din familie”, ne-a spus o credincioasă, pacientă a spitalului.

Slujba de vineri a răsunat în tot cartierul, fiind instalate boxe în curtea bisericii, vocea preoților oprind în loc și simplii trecători de pe stradă, mulți dintrei ei trecând dacă nu să stea la slujbă sau la rând la moaște, măcar să aprindă o lumânare.

de Roxana NĂSTASĂ Vineri, medici de la Spitalul Județean Vaslui, asistente, ambulanțieri, pacienți și simpli credincioși s-au adunat la lăcașul de cult din curtea unității medicale pentru sărbătorirea hramului bisericii. A fost prăznuit în Săptămâna Luminată - Izvorul Tămăduirii Maicii Domnului, ocazie cu care au fost aduse cu binecuvântarea Preasfințitului Corneliu, episcop al Eparhiei Hușilor, spre închinare, Moaștele Sfintei Mucenițe Chiriachi de la Catedrala Episcopală Huși. Moaștele au fost ținute la biserica din curtea spitalului vasluian de joi, de la ora 18, până sâmbătă, la ora 9, timp în care sute de credincioși au mers să se roage. Vineri, însă, fiind…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Primăriile vasluiene nu mai au bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap

Primăriile din județul Vaslui încep să rămână fără resurse ...

Speranțe mari pentru 49 de comunități vasluiene. Investiții de 161 milioane euro în sistemul de apă și canal

de Dănuț CIOBANU  Marele program de apă și canal ...

Vești bune de la SC Aquavas. Vasluienii vor putea plăti facturile și transmite indexul online

SC Aquavas SA Vaslui are în curs de implementare ...