Home » Social » ITM-ul, cu ochii pe service-urile auto

ITM-ul, cu ochii pe service-urile auto

de Roxana NĂSTASĂ

În perioada martie – noiembrie 2015 Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui derulează o acțiune privind modul în care se respectă normele de protecție a muncii în atelierele auto.

Acțiunea își propune creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și lucrătorilor care desfășoară activități de reparații ale autovehiculelor (service-uri auto), reparare, ajustare sau înlocuire a pneurilor (vulcanizări auto), respectiv servicii de întreținere auto (spălătorii auto), privind necesitatea aplicării și respectării la locul de muncă a legislației în domeniul securității și sănătății în muncă.

„Acțiunile de control vizează respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea lucrătorilor și verificarea utilizării echipamentelor de muncă fără pericol, destinate activităților de întreținere și reparare ale autovehiculelor. Activitățile din domeniul reparării și întreținerii autovehiculelor au un mare impact asupra securității lucrătorilor, riscurile specifice activității pot genera accidente cu efecte asupra capacității de muncă a lucrătorilor în situațiile în care nu se iau sau nu se respectă măsurile de securitate în muncă”, a precizat Gheorghe Chirvase, directorul ITM Vaslui.

În urma controalelor efectuate în ultimii ani, ITM Vaslui a constatat numeroase deficiențe în acest sens, cum ar fi lipsa unei evaluări a riscurilor pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor sau instruirea neadecvată a muncitorilor, fapt pentru care s-a decis decis reluarea acestei acțiuni.

de Roxana NĂSTASĂ În perioada martie - noiembrie 2015 Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui derulează o acțiune privind modul în care se respectă normele de protecție a muncii în atelierele auto. Acțiunea își propune creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și lucrătorilor care desfășoară activități de reparații ale autovehiculelor (service-uri auto), reparare, ajustare sau înlocuire a pneurilor (vulcanizări auto), respectiv servicii de întreținere auto (spălătorii auto), privind necesitatea aplicării și respectării la locul de muncă a legislației în domeniul securității și sănătății în muncă. „Acțiunile de control vizează respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea lucrătorilor și verificarea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: