Home » Justitie » Șoferi pericol public

Șoferi pericol public

de Marian MOCANU

La acest sfârșit de săptămână, au fost identificați trei tineri care s-au urcat la volan deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice sau nu aveau permis de conducere valabil. Cei trei s-au ales cu dosare penale și sunt pasibili de pedepse cu închisoarea.

Unii tineri pun în pericol nu doar viața lor, ci și a persoanelor din jur, urcându-se la volanul unor autoturisme după ce au consumat alcool. Polițiștii vasluieni au descoperit doi astfel de inconștienți, care aveau o alcoolemie ridicată, unul dintre ei neavând nici măcar permis de conducere.

Un al treilea a fost descoperit în trafic conducând, deși avea permisul suspendat tot pentru fapte asemănătoare. Astfel, Ovidiu N., din comuna Todirești, a fost descoperit de polițiști în trafic, după ce, băut bine, a vrut să se plimbe spre orașul Negrești. Asta în ciuda faptului că nu avea nici măcar permis de conducere. Testat cu aparatul alcooltest, tânărul de 33 de ani a fost înregistrat cu o alcoolemie de 1mg/l în aerul expirat, drept care a fost condus la Spitalul Județean Vaslui pentru prelevarea de probe biologice.

Adrian B., din Muntenii de sus, a fost și el descoperit de polițiști în plin centrul municipiului Vaslui conducând un autoturism deși se afla sub influiența alcoolului. La controlul cu aparatul etilotest, acesta a înregistrat o alcoolemie de 0,76mg/l în aerul expirat. Bărbatul, în vârstă de 26 ani, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cei doi sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Această infracțiune se pedepsește cu o inchisoare între 1 și 5 ani.

Tot sâmbătă, 18 aprilie, un ieșean în vârstă de 29 de ani a fost oprit în trafic pe raza localității Simila. La control, a rezultat faptul că acesta are permisul suspendat pentru o contravenție anterioară. Vasile H. s-a ales la rându-i cu dosar penal pentru conducerea fără drept a unui autoturism.

de Marian MOCANU La acest sfârșit de săptămână, au fost identificați trei tineri care s-au urcat la volan deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice sau nu aveau permis de conducere valabil. Cei trei s-au ales cu dosare penale și sunt pasibili de pedepse cu închisoarea. Unii tineri pun în pericol nu doar viața lor, ci și a persoanelor din jur, urcându-se la volanul unor autoturisme după ce au consumat alcool. Polițiștii vasluieni au descoperit doi astfel de inconștienți, care aveau o alcoolemie ridicată, unul dintre ei neavând nici măcar permis de conducere. Un al treilea a fost descoperit în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: