Home » Social » Bătrân căzut sub roțile trenului!

Bătrân căzut sub roțile trenului!

de Răzvan CĂLIN

Mihail Nenov, un bătrân în vârstă de 73 de ani, din comuna Tutova, se zbate între viață și moarte după ce a căzut ieri dimineață sub roțile unui tren. Nenorocirea s-a petrecut în jurul orei 6.20, la scurt timp după ce trenul ce circulă pe relația Tecuci – Iași a oprit în Stația CFR Bârlad. Bâtrânul urcase în tren din Halta Tutova și intenționa să ajungă la Iași. Din nefericire, soarta a făcut să fie oprit din drumul său într-o manieră sângeroasă. Din cercetările efectuate de anchetatori, a reieșit că în momentul în care trenul a ajuns în Gara Bârlad, Nenov a coborât cu intenția de a-și cumpăra niște ziare.

”Se pare că el știa că trenul ar avea o oprire la Bârlad de aproximativ cinci minute și a socotit că are timp să-și procure niște ziare. Așa că a coborât din tren odată ajuns în gară la Bârlad. Numai că, din păcate, trenul a staționat mult mai puțin decât se aștepta bătrânul. În momentul în care a observat că trenul se repune în mișcare, bărbatul a luat-o la fugă cu intenția de a se urca din mers. Atât impiegatul, cât și alte câteva persoane care se aflau la acea oră în gară au început să strige după bătrân, cu intenția de a-l convinge să renunțe a se reîmbarca în tren, știut fiind faptul că o astfel de acțiune extrem de periculoasă (și interzisă) atunci când un tren este în mișcare”, ne-a declarat comisarul Costel Puflea, șeful Poliției Transporturi Feroviare Vaslui.

gara_barlad1În ciuda avertismentelor, bătrânul s-a încăpățânat să se urce în tren, deși acesta începuse să prindă viteză. A reușit să se prindă cu mână de una dintre barele de la urcare într-un vagon, însă a sfârșit prin a ajunge sub roțile trenului.

Imediat, trenul a fost oprit, iar la fața locului a fost chemat de urgență un echipaj al Stației de Ambulanță Bârlad. Deși bătrânul nu a decedat, totuși rănile suferite la picioare au fost extrem de serioase. Practic, unul dintre picioare a fost zdrobit aproape complet, iar la celălalt a suferit leziuni ceva mai mai ușoare, însă destul de grave. Nenov a fost transportat la Spitalul municipal de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad, unde se află și în prezent internat la Secția ATI (Anestezie Terapie Intensivă).

Conform celor declarate de medicul Gabriela Daniș, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean, starea de sănătate a bătrânului este critică din cauza leziunilor suferite: ”Pacientul este în stare critică, pe proteză respiratorie, fiind stabil din punct de vedere hemodinamic. Se intenționează, în cazul în care va fi stabilizat, să fie supus unei intervenții chirugicale pentru a i se amputa una dintre gambe. Dar este puțin probabil că va mai avea loc această a doua intervenție ținând cont de evoluția sa. A pierdut foarte mult sânge, din păcate!”.

de Răzvan CĂLIN Mihail Nenov, un bătrân în vârstă de 73 de ani, din comuna Tutova, se zbate între viață și moarte după ce a căzut ieri dimineață sub roțile unui tren. Nenorocirea s-a petrecut în jurul orei 6.20, la scurt timp după ce trenul ce circulă pe relația Tecuci - Iași a oprit în Stația CFR Bârlad. Bâtrânul urcase în tren din Halta Tutova și intenționa să ajungă la Iași. Din nefericire, soarta a făcut să fie oprit din drumul său într-o manieră sângeroasă. Din cercetările efectuate de anchetatori, a reieșit că în momentul în care trenul a ajuns…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin