Home » Sanatate » Medicină ca-n secolul trecut

Medicină ca-n secolul trecut

de Vlad OCHEANU

Deși Spitalul Județean de Urgență Vaslui a fost modernizat recent, în cadrul uni proiect de peste 15 milioane de euro, Policlinica a fost uitată cu totul. De ani buni acolo nu s-a mai băgat niciun leu. Băile nu au uși, instalațiile sanitare sunt ruginite și defecte, iar tavanul stă să cadă peste bolnavi.

Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui este într-un stadiu avansat de degradare. Potrivit managerului unității medicale, Ana Rinder, anul trecut în Policlinică au fost consultați circa 135.000 de bolnaambulatoriul de specilitate vaslui policlinica (4)vi. Media zilnică de consultații acordate în Ambulatoriul de specialitate este de peste 500. Fiecare bolnav dintre aceștia „beneficiază” de grupuri sanitare insalubre, imposibil de folosit, fără uși, iar de pe pereți lipsesc bucăți de tencuială, dar sunt „garnisiți” cu igrasie. Instalația sanitară este ruginită în cea mai mare parte. Ca „bonus” bolnavii se pot trezi cu o bucată de tencuială în cap încă de la intrarea în „somptuoasa” clădire. Apoi, deși cei mai mulți dintre pacienții consultați în Ambulatoriu sunt persoane vârstnice, aceștia trebuie să stea în picioare, întrcât din bachetele de așteptare a rămas, în foarte multe cazuri, numai scheletul metalic. Acolo unde șezutul există, este rupt, jupit, plin de tot felu de mâzgăleli.

În cei cinci ani, de când clădirea este în administrarea Consiliului Județean Vaslui, oficialii acestei instituții nu au găsit niciodată fonduri pentru remedierea acestor probleme. S-au gândit totuși, să facă un nou sediu pentru Ambulatoriul de specialitate, alocând, în acest scop, 150.000 de lei. Această sumă reprezintă cheltuielile aferente studiului de fezabilitate. Până la începerea efectivă a construcție și darea ei în folosință, mai e mult, însă. Cea mai optimistă estimare a reprezentanților Consiliului Județean Vaslui este legată de anul viitor. Până atunci, însă, toți cei care calcă pragul Ambulatoriului, atât bolnavi cât și personal, rămân actorii unui film real în care actul medical se desfășoară ca într-un spital de campanie.

de Vlad OCHEANU Deși Spitalul Județean de Urgență Vaslui a fost modernizat recent, în cadrul uni proiect de peste 15 milioane de euro, Policlinica a fost uitată cu totul. De ani buni acolo nu s-a mai băgat niciun leu. Băile nu au uși, instalațiile sanitare sunt ruginite și defecte, iar tavanul stă să cadă peste bolnavi. Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui este într-un stadiu avansat de degradare. Potrivit managerului unității medicale, Ana Rinder, anul trecut în Policlinică au fost consultați circa 135.000 de bolnavi. Media zilnică de consultații acordate în Ambulatoriul de specialitate este de…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: