Home » Social » Veteran de război, aniversat la un secol de viață

Veteran de război, aniversat la un secol de viață

de Roxana NĂSTASĂ

Ieri, comandantul Centrului Militar Județean Vaslui și al Garnizoanei Vaslui, colonel Ioan-Teofil Costin, împreună cu primarul comunei Alexandru Vlahuță, Dănuț Cojocaru au fost alături de veteranul de război plt.adj. pr. (rtg.) Vasile Ciubotaru la aniversarea zilei de naștere a acestuia la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani.

Activitatea s-a desfășurat începând cu ora 11.00, la casa veteranului de război din satul Florești, comuna Alexandru Vlahuță.
La acțiunea de omagiere au luat parte membri de familie ai veteranului, reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Vaslui, reprezentanți ai Consiliului Județean Vaslui precum și reprezentanți ai Filialei județene Vaslui „Peneș Curcanul” a Asociației Naționale a Veteranilor de Război (ANVR).
Vasile Ciubotaru s-a născut pe 21 aprilie 1915. Din evidențele Filialei județene Vaslui „Peneș Curcanul” a ANVR reiese că veteranul de război sărbătorit a participat în cel de al Doilea Război Mondial, fiind concentrat timp de trei ani și două luni în Regimentul 29 Artilerie. La 26 de ani, Vasile Ciubotaru, a fost mobilizat începând cu data de 22 iunie 1941 și demobilizat la data de 21 august 1944.
Unitatea în care a activat venerabilul veteran de război a fost unitate operativă, ducând intense acțiuni de luptă, în perioadele 22 iunie – 13 noiembrie 1941 și 12 aprilie – 30 aprilie 1944.
Pentru participarea la ducerea acțiunilor de luptă din timpul războiului a fost decorat după anul 1990 cu medalia „Crucea Comemorativă a celui de al Doilea Război Mondial”. Tot ca o recunoștere a meritelor acestuia a fost trecut în rândul corpului subofițerilor.
În cadrul acțiunii de aniversare de ieri, a fost înmânat mesajul de felicitare din partea Ministerului Apărării Naționale precum și unele daruri simbolice, diplome și plachete aniversare din partea prefectului județului Vaslui, Andrei Puică și din partea președintelui Consiliului Județean, Dumitru Buzatu.
Nu în ultimul rând au fost înmânate mici atenții și din partea militarilor vasluieni precum și din partea camarazilor din cadrul asociației veteranilor de război.

de Roxana NĂSTASĂ Ieri, comandantul Centrului Militar Județean Vaslui și al Garnizoanei Vaslui, colonel Ioan-Teofil Costin, împreună cu primarul comunei Alexandru Vlahuță, Dănuț Cojocaru au fost alături de veteranul de război plt.adj. pr. (rtg.) Vasile Ciubotaru la aniversarea zilei de naștere a acestuia la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani. Activitatea s-a desfășurat începând cu ora 11.00, la casa veteranului de război din satul Florești, comuna Alexandru Vlahuță. La acțiunea de omagiere au luat parte membri de familie ai veteranului, reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Vaslui, reprezentanți ai Consiliului Județean Vaslui precum și reprezentanți ai Filialei județene Vaslui…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: