Home » Invatamant » Banchetele de clasa a XII-a se fac în oraș

Banchetele de clasa a XII-a se fac în oraș

de Roxana NĂSTASĂ

Nu mai e mult și se apropie perioada în care elevii claselor a XII-a fac banchetul. După o perioadă în care destinații precum Brașov, Sinaia sau chiar Bulgaria au fost alese de elevii vasluieni pentru a sărbători petrecerea de final de liceu, acum banchete se organizează la restaurante din oraș. Acest lucru se întâmplă pentru că Inspectoratul Școlar Județean Vaslui nu permite ca banchetele să se desfășoare în afara orașului, ci doar dacă e vorba de o excursie tematică.

Așadar, elevii claselor a XII-a se vor distra la petrecerea de final de liceu la unul din restaurantele din oraș, plătind pentru o astfel de seară între 180 și 250 de lei, fiind inclus și prețul pentru meniul profesorilor. Din păcate însă, părinții sunt nevoiți în afara acestei sume să mai scoată din buzunare alte câteva sute de lei pe rochie, pantofi, coafură, machiaj, manichiură și accesorii la o fată, iar la băieți pentru costum și pantofi. Acest lucru diferă însă de la caz la caz, însă cel mai adesea, absolvenții de liceu nu se mulțumesc să-și achiziționeze vestimentația de banchet din Vaslui și fac deplasări în alte orașe pentru a-și găsi ținutele mult visate.
„Facem banchetul în oraș și dăm 250 de lei, plus cursul festiv. Profesorii au spus să fie neapărat în oraș, iar noi am ales restaurantul pe care l-am considerat cel mai frumos”, ne-a spus Dan, elev la Liceul “Emil Racoviță” Vaslui.
La fel procedează și elevii de la celelalte licee din municipiu, fiind însă și câteva clase care preferă să plătească aceeași bani ca cei care petrec la Vaslui și să plece trei zile în altă parte. Este cazul unor elevi de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui, de exemplu, care doresc ca la final de liceu să meargă la Bran.
„Ne adunăm mai mulți și mergem la Bran. Așa ne-am hotărât unii, iar prețul este de 280 de lei pentru trei zile”, a spus Andrei, elev la Liceul “Ștefan Procopiu”Vaslui.
Fie în oraș, fie în altă parte, cert este că părinții celor care termină liceul trebuie să scoată din buzunare sume considerabile atât pentru banchet, curs festiv și tot ce implică terminarea liceului.

Cât privește bacalaureatul, mai este mult până atunci. Elevii au gândurile ocupate cu banchetul, ținutele ce le vor purta, iar abia după acest moment, unii dintre ei își vor face timp să se gândească și la asta.

de Roxana NĂSTASĂ Nu mai e mult și se apropie perioada în care elevii claselor a XII-a fac banchetul. După o perioadă în care destinații precum Brașov, Sinaia sau chiar Bulgaria au fost alese de elevii vasluieni pentru a sărbători petrecerea de final de liceu, acum banchete se organizează la restaurante din oraș. Acest lucru se întâmplă pentru că Inspectoratul Școlar Județean Vaslui nu permite ca banchetele să se desfășoare în afara orașului, ci doar dacă e vorba de o excursie tematică. Așadar, elevii claselor a XII-a se vor distra la petrecerea de final de liceu la unul din restaurantele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Mai copilasi acest lucru se numeste PATRIOTISM LOCAL.Adica,asa ca sa pricepeti si voi si parintii vostri,banii ce vreti voi sa-i tocati e bine sa se cheltue la noi in judet ca sa contribuiti la cresterea economiei locale!!!De ce sa imbogatim noi oare Brasovul,Sinaia sau Bulgaria,unde suntem priviti ca „moldoveni imputiti si nespalati cu barbati prosti si fete curve” ,cand ne putem simti bine la noi si toata lumea va fi fericita!!!!Cand veti circula mai mult prin tara veti vedea ca moldovenii sunt niste Paria in Romania mai ales ca suntem si din judetul….Vaslui pentru ca niste handicapati mintali au votat cu P.S.D.-ul in 1990,1992,1996,2000,2004,2009 2014.Copii i-a intrebati pe parintii vostri cine au fost handicapatii mintali care au votat asa de am ajuns de rasul ROMANIEI ???