Home » National » Camera Deputaților a decis ca 10 Mai să fie zi de sărbătoare națională

Camera Deputaților a decis ca 10 Mai să fie zi de sărbătoare națională

Camera Deputaților a decis, miercuri, ca 10 Mai să fie zi de sărbătoare națională, fiind ziua care marchează trei momente istorice – începutul domniei lui Carol I, Independența de stat și încoronarea primului rege al țării.

Deputații au adoptat cu, 294 de voturi “pentru”, unul “împotrivă” și șase abțineri, un proiect de lege în acest sens, inițiat de senatorul PNL Puiu Hașotti.

Proiectul prevede că Parlamentul, Președintele României, Guvernul, celelate autorități centrale organizează manifestări cu prilejul sărbătoririi acestei zile în limita alocațiilor bugetare prevăzute.

Liderul deputaților minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a spus că sunt momente în istoria unei țări care sunt dincolo de patimi politice, iar acesta este unul dintre ele.

Deputatul PNL Gigel Știrbu a spus că este poate un arc peste toate dezbaterile politice între partidele parlamentare. “România este singurul stat din UE care și-a căpătat statutul de stat independent și nu și-l serbează. Vot istoric al acestei instituții. Votul dumneavostră arată că sunteți adevărați români, patrioți, fii ai acestei nații”, a spus Știrbu.

Proiectul a fost respins de Senat, însă a fost adoptat de Camera Deputaților, care este for decizional.

Sursa; mediafax.ro

Camera Deputaților a decis, miercuri, ca 10 Mai să fie zi de sărbătoare națională, fiind ziua care marchează trei momente istorice - începutul domniei lui Carol I, Independența de stat și încoronarea primului rege al țării. Deputații au adoptat cu, 294 de voturi "pentru", unul "împotrivă" și șase abțineri, un proiect de lege în acest sens, inițiat de senatorul PNL Puiu Hașotti. Proiectul prevede că Parlamentul, Președintele României, Guvernul, celelate autorități centrale organizează manifestări cu prilejul sărbătoririi acestei zile în limita alocațiilor bugetare prevăzute. Liderul deputaților minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a spus că sunt momente în istoria unei țări care…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Tudorel Toader, după decizia CEDO în cazul Kovesi vs România: Președintele nu a revocat-o pe în baza propunerii mele, ci decizia CCR se executăon 5 mai 2020 at 11:45

„Eu ca ministru am făcut raportul de evaluare şi ...

Insuportabila ușurătate a ființei de nimicon 5 mai 2020 at 10:45

„Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de ...

Kovesi, după decizia CEDO: Sper ca această hotărâre să reprezinte o reparație simbolică pentru toți magistrații hărțuiți în ultimii anion 5 mai 2020 at 12:52

„Nu am depus o cerere pentru despăgubiri bănești, pentru ...