Home » Social » Pui de găină cu patru picioare!

Pui de găină cu patru picioare!

de Mihaela NICULESCU

Un bârlădean a trăit surpriza vieții sale, zilele trecute, când a observat că unul dintre puii ieșiți din oul pus la clocitoarea electrică are patru picioare. Puiul mutant este considerat de proprietarul său un „miracol dumnezeiesc”.

Semn divin sau anomalie genetică? Este, cu siguranță, un miracol dumnezeiesc, susține cu tărie un bârlădean care a devenit rarisimul posesor al unui pui de găină cu patru picioare.
Puișorul nu a venit pe lume oricând, ci chiar în Săptămâna Luminată, moment pe care Constantin Leteanu, proprietarul orataniei, nu-l socotește ca fiind o simplă întâmplare.
Pui 2x2„În urmă cu câteva săptămâni, am luat de la un cetățean câteva zeci de ouă, ca să scot pui. Le-am ținut la clocitoare 21 de zile, și acum patru zile, în Săptămâna Luminată, au apărut puișorii. Printre aceștia, am observat că unul are patru picioare”, a povestit Constantin Leteanu..
Omul a avut un moment de tresărire căci, credincios fiind, auzise că astfel de „mesaje dumnezeiești” s-au mai întâlnit. Nu s-a gândit nicidecum la ceva rău, căci așa ceva – consideră fericitul proprietar – nu poate fi decât motiv de bucurie: „Eu cred că este un miracol, e putere dumnezeiască, nu are cum să fie un semn rău”.

Medicii veterinari decodifică „semnul divin”

Specialiștii Medicii veterinari infirmă categoric teorica miracolului divin și afirmă că e vorba de o anomalie genetică. Ei spun că astfel de cazuri, destul de rare, sunt rezultatul unor mutații genetice întâlnite și la unii pui din fermele avicole. Concret, gena responsabilă de dezvoltarea picioarelor s-a duplicat, rezultând două gene și, implicit, două perechi de picioare. Mutația genei a fost provocată fie de radiații, fie de substanțe chimice prezente în hrană.
De obicei, aceste păsări nu trăiesc prea mult. Ei nu trebuie sacrificați pentru consum și nici exploatați pentru ouă.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=CQZ2fnTL7XE&w=420&h=315]

de Mihaela NICULESCU Un bârlădean a trăit surpriza vieții sale, zilele trecute, când a observat că unul dintre puii ieșiți din oul pus la clocitoarea electrică are patru picioare. Puiul mutant este considerat de proprietarul său un "miracol dumnezeiesc". Semn divin sau anomalie genetică? Este, cu siguranță, un miracol dumnezeiesc, susține cu tărie un bârlădean care a devenit rarisimul posesor al unui pui de găină cu patru picioare. Puișorul nu a venit pe lume oricând, ci chiar în Săptămâna Luminată, moment pe care Constantin Leteanu, proprietarul orataniei, nu-l socotește ca fiind o simplă întâmplare. „În urmă cu câteva săptămâni, am…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: