Home » Justitie » Alarmă pe jumătate falsă!

Alarmă pe jumătate falsă!

de Răzvan CĂLIN

O femeie din Bârlad a alarmat prin 112 autoritățile, susținând că băiatul ei de cinci ani ar fi căzut de la etajul VIII. În realitate, copilul a căzut de pe o scară interioară, dar de la o înălțime mică, iar mama acestuia a mințit ca să fie sigură că ambulanța va veni mai repede la fața locului.

Ieri, la orele amiezei, autoritățile locale bârlădene au fost puse pe jar după ce printr-un apel 112 s-a anunțat că un copil în vârstă de cinci ani ar fi căzut tocmai de la etajul VIII al unui bloc din localitate. Apelul de urgență a fost primit în jurul orei 13.30, iar cea care a anunțat nenorocirea este Liliana Pletosu, în vârstă de 45 de ani.

”Inițial, am fost anunțați că un copilaș a căzut tocmai de la etajul VIII al unui bloc de pe strada căpitan Grigore Ignat.  Imediat a fost trimis la fața locului echipajul cu cel mai mare grad de competență de la Stația Bârlad. A fost alertat inclusiv elicopterul SMURD regional de la Iași, conform uzanțelor și procedurilor în vigoare”, ne-a declarat Aurora Popa, directorul Servicului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui.

Când toată lumea se aștepta să dea peste cine știe ce nenorocire, odată ajunse la fața locului, echipele de intervenție au constatat că ”dracul” nu era atât de negru. În realitate, incidentul s-a petrecut în complexul de locuințe sociale de pe strada căpitan Grigore Ignat, acolo unde au fost cazați rromii din ghetoul bârlădean. Trebuie spus că respectivul complex este format doar din case care au doar două niveluri (parter plus un singur etaj). Cât despre victimă, este vorba despre un băiețel care a avut ghinionul să cadă de pe niște scări interioare, cele care fac accesul către nivelul superior al uneia dintre căsuțe. Se pare că mama sa făcea curățenie în casă și scosese un pat pe hol pe care îl sprijinise de balustrada scării. La un moment dat, patul a alunecat și, în cădere, l-a accidentat pe copil. Însă, acesta a suferit, din fericire, doar răni ușoare: contuzie de antebraț ș contuzie la degete. Liliana Pletosu, cea care a sunat la 112, s-a gândit că ar fi mai bine dacă ar spune că micuțul a căzut de la etajul VIII, trăind cu impresia că astfel ambulanța va veni mai repede la fața locului.

”Oricum ar fi fost, noi am fi acționat la fel de repede. Nu înțeleg de ce a procedat așa respectiva persoană. Însă, nu așa se face, nu e normal așa, dar asta e!”, ne-a mai spus Aurora Popa.

În cele din urmă, spiritele s-au calmat, copilul a fost transportat la spitalul din localitate unde a fost supus unor controale amănunțite, iar elicopterul SMURD de la Iași nu s-a mai ridicat de la sol.

Liliana Pletosu nu este pentru prima dată când pune la cale un asemenea ”circ”. În octombrie 2015 a provocat un scandal monstru amenințând că se aruncă de pe o schelă metalică amplasată lângă blocul ANL din centrul orașului. Motivul: municipalitatea tocmai îi sistase furnizarea unei mese calde pe zi la Cantina de ajutor social din cauză că încasa și ajutor social, iar legislația în vigoare îi permitea să beneficieze doar de una din cele două forme de ”pomană” din partea statului român.

de Răzvan CĂLIN O femeie din Bârlad a alarmat prin 112 autoritățile, susținând că băiatul ei de cinci ani ar fi căzut de la etajul VIII. În realitate, copilul a căzut de pe o scară interioară, dar de la o înălțime mică, iar mama acestuia a mințit ca să fie sigură că ambulanța va veni mai repede la fața locului. Ieri, la orele amiezei, autoritățile locale bârlădene au fost puse pe jar după ce printr-un apel 112 s-a anunțat că un copil în vârstă de cinci ani ar fi căzut tocmai de la etajul VIII al unui bloc din localitate.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

One comment

  1. pusa la plata!
    si parliti si tari in gura ..Rromii!

%d blogeri au apreciat: