Home » Administratie » Primării amendate de Autoritatea Electorală Permanentă

Primării amendate de Autoritatea Electorală Permanentă

de Marian MOCANU

În luna martie a acestui an, reprezentanții Autorității Electorale Permanente (AEP) au efectuat mai multe controale la nivelul primăriilor, două dintre acestea, Puiești și Fălciu, fiind sancționate cu câte 1.000 lei.

Chiar dacă nu este an electoral, Autoritatea Electorală Permanentă face controale prin sondaj la primăriile din țară, dând sancțiuni în cazul în care legile electorale nu sunt respectate ad-literam.

„Pentru simplul fapt că nu au fost făcute mențiunile în registrele aferente cu privire la decesul unei persoane care are domiciliu pe raza comunei, AEP poate da avertisment sau amenzi pentru nerespectarea legii. Așa a fost cazul la noi, am primit o amendă de 1.000 lei, pentru că nu a s-a operat la timp în registrul electoral decesul unei persoane. La câtă treabă avem la primărie, nu este de mirare că s-a întâmplat acest lucru, dar nu văd de ce s-a dat amendă, doar pentru o mică întârziere”, a declarat Costel Moraru, primarul comunei Puiești.

O amendă similară a primit și primăria Fălciu, fiind printre puținele primării amendate, în cele mai multe cazuri fiind date doar unele avertismente pentru nerespectarea prevederilor legale.

de Marian MOCANU În luna martie a acestui an, reprezentanții Autorității Electorale Permanente (AEP) au efectuat mai multe controale la nivelul primăriilor, două dintre acestea, Puiești și Fălciu, fiind sancționate cu câte 1.000 lei. Chiar dacă nu este an electoral, Autoritatea Electorală Permanentă face controale prin sondaj la primăriile din țară, dând sancțiuni în cazul în care legile electorale nu sunt respectate ad-literam. „Pentru simplul fapt că nu au fost făcute mențiunile în registrele aferente cu privire la decesul unei persoane care are domiciliu pe raza comunei, AEP poate da avertisment sau amenzi pentru nerespectarea legii. Așa a fost cazul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: