Home » Justitie » Polițiști bârlădeni, membri într-o rețea de infractori!

Polițiști bârlădeni, membri într-o rețea de infractori!

de Răzvan CĂLIN

Aceștia făceau parte dintr-o rețea de infractori informatici care a produs prejudicii de peste 15 milioane de dolari americani.

Cutremur printre oamenii legii din Bârlad: doi polițiști din localitate au fost ”săltați” ieri dimineață de trupele speciale și procurorii DIICOT în cadrul unei ample operațiuni derulată la nivelul mai multor localități din țară. Polițiștii infractori sunt acuzați că împreună cu ai lor colegi de fărădelegi au comis mai multe infracțiuni informatice, prejudiciul total ridicându-se la peste 15 milioane de dolari americani. Procurorii DIICOT, însoțite de ”mascați” au descins ieri dimineață la primele ore în Bârlad și au efectuat percheziții la domiciliile celor doi polițiști vizați. Deocamdată, încă nu se știe cu exactitate despre cine anume este vorba, structurile implicate în această vastă operațiune păstrând o notă de ambiguitate în acest sens. Circulă mai multe variante pe această temă potrivit cărora ar fi vorba despre polițiști care locuiesc în Bârlad, însă lucrează la posturi de poliție comunale sau fac naveta la IPJ Vaslui. Ori că aceștia ar face parte din alte structuri, cum ar fi Poliția de Frontieră sau chiar Poliția Locală. Oricum, cert este că până acum, DIICOT s-a ferit să ofere date exacte privind identitatea celor vizați de anchetă.

Polițiștii bârlădeni, membri într-o rețea mondială de infractori!

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial București – împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au efectuat, ieri, 42 percheziții domiciliare pe raza municipiilor București, Bârlad, Bacău, Pitești, Galați și Constanța, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni informatice și spălare de bani. În perioada februarie 2013 – decembrie 2013, grupul infracțional organizat, format din peste 52 de persoane, cetățeni romani și străini, a efectuat retrageri frauduloase de numerar (peste 34.000 de operațiuni) în 24 de state, respectiv SUA, Belgia, Canada, Columbia, Republica Dominicană, Egipt, Estonia, Germania, Indonezia, Italia, Japonia, Letonia, Malaezia, Mexic, Pakistan, România, Rusia, Spania, Sri Lanka, Thailanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, în valoare de peste 15.000.000 de USD. În activitatea infracțională au fost vizate bănci din SUA (Puerto Rico) și OMAN (MUSCAT). Din cercetările efectuate în cauză a rezultat ca liderii grupării au accesat în mod neautorizat sistemele informatice ale unor instituții bancare obținând astfel datele unor carduri aferente conturilor unor mari corporații, iar ulterior respectivele date erau inscripționate pe carduri clonate și distribuite către alți membrii ai grupării.

Operațiunea de retragere de numerar de la bancomate se efectua în mod organizat, într-un interval de timp stabilit, în zilele nelucrătoare ale băncilor. Membrii grupării efectuau retrageri frauduloase de numerar, concomitent, de la bancomatele unor instituții bancare din Japonia, Anglia, Germania, Italia, Spania, Belgia și România. Grupul infracțional a acționat în același mod la data de 2 decembrie 2013, în România, reușind să efectueze 4.200 de retrageri frauduloase, în valoare de 5.000.000 de USD, de la ATM-uri ale unor instituții bancare din 15 orașe. Totodată, la data de 20.02.2013 a fost retrasă din Japonia de către aceeași membrii ai grupării suma de 9.000.000 USD.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate 16 laptopuri și telefoane mobile folosite în activitatea infracțională, 2 kg. de aur în lingouri, tablouri și suma de 150.000 euro. De asemenea, liderii grupării au investit sumele de bani provenite din săvârșirea infracțiunilor în bunuri mobile și imobile asupra cărora se vor institui măsuri asiguratorii. La sediul DIICOT- S.T. București au fost aduse, în vederea audierii, 25 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații, Direcția Operațiuni Speciale și Departamentul de Informații și Protecție Internă. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române. Vom reveni cu detalii.

de Răzvan CĂLIN Aceștia făceau parte dintr-o rețea de infractori informatici care a produs prejudicii de peste 15 milioane de dolari americani. Cutremur printre oamenii legii din Bârlad: doi polițiști din localitate au fost ”săltați” ieri dimineață de trupele speciale și procurorii DIICOT în cadrul unei ample operațiuni derulată la nivelul mai multor localități din țară. Polițiștii infractori sunt acuzați că împreună cu ai lor colegi de fărădelegi au comis mai multe infracțiuni informatice, prejudiciul total ridicându-se la peste 15 milioane de dolari americani. Procurorii DIICOT, însoțite de ”mascați” au descins ieri dimineață la primele ore în Bârlad și au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

3 comments

  1. ….e secret? nu ne puteti spune cum ii cheama? s-a dus dracului tot:judecatori si procurori corupti, politisti hoti,preoti hoti si violatori,parlamentari hoti si idioti,guvernanti hoti,presedinti hoti si incompetenti….ROMANIA INCOTRO?????????

  2. mihai lupu ofiter combaterea crimei organizate este unul

  3. ce e lupu in politie el sta mai mult prin baruri,plin de figuri..un kkt cu ochi

%d blogeri au apreciat: