Home » Administratie » Vasluiul va avea o nouă groapă de gunoi

Vasluiul va avea o nouă groapă de gunoi

de Marian MOCANU

Dat fiind faptul că groapa de gunoi de la Paiu destinată deșeurilor din construcții și demolări a fost închisă, se impune o nouă locație cu această destinație. La următoarea ședință a Consiliului Local a municipiului Vaslui, consilierii sunt chemați să aprobe noua locație, care va fi în zona suburbiei Rediu, în apropierea „Lutăriei”.

Joi, 30 aprilie, va avea loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Local Vaslui. Printre altele, pe ordinea de zi este un proiect de hotărâre privind reamplasarea gropii de gunoi destinate deșeurilor din construcții și demolări colectate de pe raza municipiului Vaslui.

Conform expunerii de motive a proiectului de hotărâre, această necesitate vine ca urmare a solicitării societății de salubritate Goscom SA, dar și a unei adrese a Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui prin care municipalitatea este anunțată că actuala groapă de gunoi din zona Paiu nu mai corespunde normelor și trebuie închisă. În consecință, s-a luat decizia ca noul amplasament, în suprafață de 0,83 ha, să fie în zona Rediu, cu acces din Drumul Național Vaslui – Bacău, în zona numită de localnici „Lutărie”.

Din păcate, unii locuitori ai municipiului Vaslui sau împrejurimile acestora ar putea continua să depoziteze ilegal gunoaiele în alte zone decât cele destinate, în special în zona din apropierea fostei Termica SA ori din fața Fabricii de Cărămidă. Asta în ciuda amenzilor mult mai mari comparativ cu costul pe care l-ar presupune încheierea unui contract cu societatea de salubritate pentru ridicarea acestor deșeuri inerte, costuri situate între 35 și 60 lei/mc exclusiv TVA.

de Marian MOCANU Dat fiind faptul că groapa de gunoi de la Paiu destinată deșeurilor din construcții și demolări a fost închisă, se impune o nouă locație cu această destinație. La următoarea ședință a Consiliului Local a municipiului Vaslui, consilierii sunt chemați să aprobe noua locație, care va fi în zona suburbiei Rediu, în apropierea „Lutăriei”. Joi, 30 aprilie, va avea loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Local Vaslui. Printre altele, pe ordinea de zi este un proiect de hotărâre privind reamplasarea gropii de gunoi destinate deșeurilor din construcții și demolări colectate de pe raza municipiului Vaslui. Conform expunerii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: