Home » Administratie » Vasluiul va avea o nouă groapă de gunoi

Vasluiul va avea o nouă groapă de gunoi

de Marian MOCANU

Dat fiind faptul că groapa de gunoi de la Paiu destinată deșeurilor din construcții și demolări a fost închisă, se impune o nouă locație cu această destinație. La următoarea ședință a Consiliului Local a municipiului Vaslui, consilierii sunt chemați să aprobe noua locație, care va fi în zona suburbiei Rediu, în apropierea „Lutăriei”.

Joi, 30 aprilie, va avea loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Local Vaslui. Printre altele, pe ordinea de zi este un proiect de hotărâre privind reamplasarea gropii de gunoi destinate deșeurilor din construcții și demolări colectate de pe raza municipiului Vaslui.

Conform expunerii de motive a proiectului de hotărâre, această necesitate vine ca urmare a solicitării societății de salubritate Goscom SA, dar și a unei adrese a Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui prin care municipalitatea este anunțată că actuala groapă de gunoi din zona Paiu nu mai corespunde normelor și trebuie închisă. În consecință, s-a luat decizia ca noul amplasament, în suprafață de 0,83 ha, să fie în zona Rediu, cu acces din Drumul Național Vaslui – Bacău, în zona numită de localnici „Lutărie”.

Din păcate, unii locuitori ai municipiului Vaslui sau împrejurimile acestora ar putea continua să depoziteze ilegal gunoaiele în alte zone decât cele destinate, în special în zona din apropierea fostei Termica SA ori din fața Fabricii de Cărămidă. Asta în ciuda amenzilor mult mai mari comparativ cu costul pe care l-ar presupune încheierea unui contract cu societatea de salubritate pentru ridicarea acestor deșeuri inerte, costuri situate între 35 și 60 lei/mc exclusiv TVA.

de Marian MOCANU Dat fiind faptul că groapa de gunoi de la Paiu destinată deșeurilor din construcții și demolări a fost închisă, se impune o nouă locație cu această destinație. La următoarea ședință a Consiliului Local a municipiului Vaslui, consilierii sunt chemați să aprobe noua locație, care va fi în zona suburbiei Rediu, în apropierea „Lutăriei”. Joi, 30 aprilie, va avea loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Local Vaslui. Printre altele, pe ordinea de zi este un proiect de hotărâre privind reamplasarea gropii de gunoi destinate deșeurilor din construcții și demolări colectate de pe raza municipiului Vaslui. Conform expunerii…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Criza COVID-19 își arată colții. Veniturile colectate la bugetele locale sunt tot mai mici

Blocarea în mare parte a activității economice din cauza ...

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit de furaje din localitatea Roșiești, a mistuit peste șapte tone de paie și a degradat alte 100 de tone, pompierii care au intervenit reușind să salveze alte 60 de tone de cereale. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapamenta unui utilaj agricol. O fermă agricolă din localitatea Roșiești a fost cuprinsă de un incendiu de proporții în cursul după-amiezii de joi, în urma neglijenței unor salariați care au folosit utilaje agricole fără a ține cont de consecințe. Astfel, un depozit de furaje a luat foc, nu mai puțin de șapte tone de paie fiind mistuite de flăcări. De asemenea, alte 100 de tone de nutrețuri au fost degradate. Salariații fermei au solicitat ajutorul pompierilor prin numărul de urgență 112. ”La intervenție, s-au deplasat două echipaje cu autospecialele aferente de stingere cu apă și spumă, încadrate de opt pompieri. În ajutorul lor, au venit și 15 salariați ai fermei. Incendiul se manifesta la un depozit de 350 de metri pătrați. În urma intervenției, s-a reușit salvarea a 60 de tone de cereale, precum și a unei hale”, ne-a precizat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului stabilită de către pompieri au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapament a unui tractor folosit de către un angajat care au aprins paiele uscate din depozitul de furaje. (Ionuț PREDA)

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit ...

Vasluian arestat după ce și-a bătut cu parul nora și soția. Una din victime necesită intervenții chirurgicale

Un bărbat de 64 de ani, din municipiul Vaslui, ...