Home » Sanatate » Din criză-n criză de… medici

Din criză-n criză de… medici

de Mihaela NICULESCU

Ca și cum lipsa medicilor de urgențe nu ar fi fost de ajuns, Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad dă piept, din acest an, și cu criza medicilor rezidenți. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) le-a dat apă la moară medicilor care, la finalizarea rezidențiatului, ar fi trebuit să vină pe post la spitalul bârlădean, ca medici specialiști. Din 13, câți ar fi trebuit să vină anul acesta, doar patru au acceptat deocamdată să lucreze la Bârlad, iar unul a promis doar că va veni la post.

Medicul psihiatru Dragoș Vasian a fost angajat în luna ianuarie și pentru că legea i-a permis, a demisionat în luna aprilie. La fel s-a întâmplat și cu medicul pediatru Cristina Cura, aceasta fiind angajata spitalului încă din luna octombrie 2014. După ce șovăise o perioadă, în care a avut mai multe concedii medicale, medicului pediatru Raluca Candea i-a venit ca o mănușă decizia ÎCCJ care prevedea neobligativitatea onorării postului contractat în timpul rezidențiatului, așa că nici nu a mai venit la Bârlad. Același lucru s-a întâmplat și cu medicul pneumolog Sorin Bivolaru și el făcând parte din lista medicilor rezidenți care urmau să fie încadrați în acest an ca medici specialiști la Spitalul „Elena Beldiman”.

Din fericire, totuși, anul acesta echipa de medici s-a mai întregit, odată cu încadrarea a patru tineri medici specialiști: dr. Andreea Neagu, dr. Ciprian Druțu, dr. Bogdan Barbu, toți pneumologi, și medicul de psihiatrie pediatrică dr. Giorgian Rozimbaum. Se pare că, în două luni, secția ORL va primi un tânăr medic specialist, dr. Cristina Enescu manifestându-și dorința de a se angaja la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman”.

Așadar, viitorul nu sună tocmai bine, la spitalul bârlădean. Legea în vigoare nu le mai permite spitalelor să se bazeze pe rezidenți nici cât se bazau până acum. Spitalul va depinde doar de preferințele și disponibilitatea medicilor de a veni într-un oraș de provincie ca Bârladul.

de Mihaela NICULESCU Ca și cum lipsa medicilor de urgențe nu ar fi fost de ajuns, Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad dă piept, din acest an, și cu criza medicilor rezidenți. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) le-a dat apă la moară medicilor care, la finalizarea rezidențiatului, ar fi trebuit să vină pe post la spitalul bârlădean, ca medici specialiști. Din 13, câți ar fi trebuit să vină anul acesta, doar patru au acceptat deocamdată să lucreze la Bârlad, iar unul a promis doar că va veni la post. Medicul psihiatru Dragoș Vasian a fost angajat în luna…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

4 comments

  1. Interesant cum conducerea spitalului aduce un medic rezident pe specialitatea ORL dupa ce a renuntat la la colaborarea cu un medic specialist ORL, dr. Afteni (ale carei competente le depaseau pe cele insumate ale gastii de pensionari de la Sectia ORL)!

  2. oare cat timp trebuie sa mai treaca ca acest spital sa fie cu adevarat categoria (clasificatia)a treia si conditii optime si comportamentul angajatilor la niveilul tarilor din UE?

  3. Conducerea spitalului trebuie sa inteleaga ca epoca comunista in care doctorii erau fortati sa lucreze cu japca s-a terminat in uram cu 25 de ani.
    Nesimtita aia cu patru clase de la personal se crede dumnezeu pe mosia lu masa si a lui tasu. Cand vor intelege ca medicina nu se mai face doar cu stetoscopul si vor crea conditii pentru medici atunci acestia vor merge la Barlad. Acesti bosorogi ar trebui pensionati in frunte cu Petcu.

%d blogeri au apreciat: