Home » Justitie » Hoți din Văleni, cu ochii cu butelii

Hoți din Văleni, cu ochii cu butelii

de Marian MOCANU

Bogdan Fitcovschi și Dumitru Deliu, doi hoți din Văleni, „operau” doar în alte comune, pentru a nu fi depistați. Spre ghinionul lor, au fost opriți în trafic de polițiști având asupra lor zece butelii furate. Cei doi sunt acum cercetați în stare de arest preventiv pentru furt calificat.

La un control al polițiștilor vasluieni, pe strada Traian din municipiul Vaslui, a fost oprit Bogdan Constantin Fitcoschi, un tânăr din Văleni, în vârstă de 26 de ani, în al cărui vehicol erau nu mai puțin de zece butelii de aragaz. Polițiștii au descoperit faptul că individul nu doar că nu poseda permis de conducere, ci și că buteliile erau furate de la o societate comercială din comuna Pungești. Furtul fusese comis împreună cu un alt tănăr, tot din Văleni, Dumitru Deliu, în vârstă de 21 de ani, cu care dealtfel mai dăduse niște spargeri.

Pentru a nu fi identificați, cei doi preferau să „opereze” în comune aflate la mare distanță de domiciliu. Fitcovschi era cunoscut în comună, fiind component al echipei de fotbal din localitate, Viitorul Văleni. De altfel, el era cunoscut ca un tip violent, mai având o condamnare pentru lovire.

Polițiștii au mai stabilit faptul că în lunile martie și aprilie cei doi au mai pătruns fără drept în două locuințe din comuna Solești, de unde au sustras obiecte electronice, obiecte de îmbrăcăminte, unelte electrice în valoare totală de peste 90.000 lei.

Fitcoschi opera și singur, acesta fiind bănuit și de comiterea a altor trei furturi săvârșite la începutul anului în societăți comerciale din comuna Laza. Din câte se pare, pe hoț îl pasionau buteliile, din Laza furând nu mai puțin de 36 de butelii de aragaz, în valoare totală de 6.700 lei.

Doar o parte din bunurile furate au putut fi recuperate de polițiști.

La propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, instanța a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, Bogdan Fitcoschi fiind cercetat și pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

„Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la comiterea infracțiunilor de furt, dar și pentru recuperarea întregului prejudiciu”, ne-a declarat comisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

de Marian MOCANU Bogdan Fitcovschi și Dumitru Deliu, doi hoți din Văleni, „operau” doar în alte comune, pentru a nu fi depistați. Spre ghinionul lor, au fost opriți în trafic de polițiști având asupra lor zece butelii furate. Cei doi sunt acum cercetați în stare de arest preventiv pentru furt calificat. La un control al polițiștilor vasluieni, pe strada Traian din municipiul Vaslui, a fost oprit Bogdan Constantin Fitcoschi, un tânăr din Văleni, în vârstă de 26 de ani, în al cărui vehicol erau nu mai puțin de zece butelii de aragaz. Polițiștii au descoperit faptul că individul nu doar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: