Home » Justitie » Avocata Alina Scafaru, arestată preventiv

Avocata Alina Scafaru, arestată preventiv

de Marian MOCANU

Avocata vasluiancă arestată ieri de procurorii DNA pentru dare de mită și introducerea de obiecte interzise în Penitenciarul Iași a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Odată cu ea, a fost arestat și agentul Aurel Craiu, dar și iubitul avocatei, deținutul Florin Rotariu.

Alina Mihaela Scafaru a fost reținută preventiv pentru că a plătit cu 1.000 de euro un gardian de la Penitenciarul Iași pentru a-i duce iubitului ei opt telefoane mobile, un încărcător de telefon și mai multe sticle de băutură.

Marți seara, după mai multe ore de audieri, judecătorii Curții de Apel Iași au admis cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași de arestare preventivă a avocatei. Și Aurel Craiu, gardianul de la Penitenciarul Iași, a primit mandat de arestare preventivă. De asemenea, în vizorul procurorilor se află și interlopul Florin Rotariu, iubitul avocatei, care este deja încarcerat pentru trafic de persoane.

Alina Mihaela Scafaru și iubitul ei, Florin Rotariu sunt acuzați de dare de mită și „instigare la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool într-un penitenciar, centru de reținere și arestare preventivă, centru de arestare preventivă, centru educativ și centru de detenție, în scopul folosirii lor de către deținuți”, conform procurorilor DNA.

Aurel Craiu este acuzat de complicitate la aceste fapte.

Avocata vasluiancă se pare că-și făcuse un obicei în a apăra diverși interlopi ieșeni, cu atât mai mult cu cât iubitul ei, Florin Rotariu, poreclit „Cap de porc” era unul din locotenenții Cordunenilor. Acesta este poate și motivul pentru care, în ultima perioadă, Alina Mihaela Scafaru pleda mai mult în instanțele ieșene.

Acum, pentru faptul că, la imboldul prietenului ei, a dat mită unui gardian, tânăra avocată riscă până la șapte ani de închisoare doar pentru infracțiunea de dare de mită.

de Marian MOCANU Avocata vasluiancă arestată ieri de procurorii DNA pentru dare de mită și introducerea de obiecte interzise în Penitenciarul Iași a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Odată cu ea, a fost arestat și agentul Aurel Craiu, dar și iubitul avocatei, deținutul Florin Rotariu. Alina Mihaela Scafaru a fost reținută preventiv pentru că a plătit cu 1.000 de euro un gardian de la Penitenciarul Iași pentru a-i duce iubitului ei opt telefoane mobile, un încărcător de telefon și mai multe sticle de băutură. Marți seara, după mai multe ore de audieri, judecătorii Curții de Apel Iași au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: