Home » Invatamant » S-a dat startul înscrierilor la grădiniță!

S-a dat startul înscrierilor la grădiniță!

de Roxana NĂSTASĂ

De luni au început procedurile de reînscriere a copiilor înmatriculați deja în învățământul preșcolar iar din 11 mai, părinții își pot înscrie la grădiniță copiii nou-veniți în sistem, a anunțat Ministerul Educației. Astfel, până la 1 august, procesul de înscriere și reînscriere la grădiniță ar trebui finalizat.

De luni, copiii cu vârste cuprinse între trei și șase ani pot fi reînscriși pentru anul școlar 2015/2016 la grădinița pe care au frecventat-o și în acest an. Pentru copiii nou-veniți în sistem, înscrierile se vor derula în perioada 11 mai – 1 august 2015, a anunțat Ministerul Educației, însă procesul de înscriere s-ar putea prelungi și după această dată, dacă mai există locuri disponibile.
Calendarul și orarul înscrierilor și reînscrierilor la grădinițe vor fi stabilite de fiecare unitate de învățământ în parte și vor fi afișate la loc vizibil. După finalizarea etapei de reînscriere, ocuparea locurilor libere se va face în ordinea descrescătoare grupelor de vârstă: grupa mare (copii de cinci ani), grupa mijlocie (copii de patru ani) și grupa mică (copii de doi, trei ani). Un alt criteriu de care se va ține cont este cel al locurilor rămase neocupate și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale de departajare, pe care grădinițele le aplică atunci când există mai multe solicitări decât numărul de locuri. Printre ele se numără apropierea de domiciliul copilului, existența unui frate care frecventează grădinița respectivă, părinte unic sau existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

În final, criteriile generale urmează să fie aprobate de conducerea grădiniței și aplicate în baza unor documente doveditoare. Grădinițele trebuie să publice lista criteriilor de departajare, alături de informații despre capacitatea instituției și numărul de locuri aprobate pe grupe de vârstă, dar și numărul de copii reînscriși sau înscriși în fiecare zi.

de Roxana NĂSTASĂ De luni au început procedurile de reînscriere a copiilor înmatriculați deja în învățământul preșcolar iar din 11 mai, părinții își pot înscrie la grădiniță copiii nou-veniți în sistem, a anunțat Ministerul Educației. Astfel, până la 1 august, procesul de înscriere și reînscriere la grădiniță ar trebui finalizat. De luni, copiii cu vârste cuprinse între trei și șase ani pot fi reînscriși pentru anul școlar 2015/2016 la grădinița pe care au frecventat-o și în acest an. Pentru copiii nou-veniți în sistem, înscrierile se vor derula în perioada 11 mai – 1 august 2015, a anunțat Ministerul Educației, însă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: